GALERIE FOTO : Serbare de Moş Nicolae în Biserica din Bordeştii de Jos
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Serbare de Moş Nicolae în Biserica din Bordeştii de Jos
GALERIE FOTO : Serbare de Moş Nicolae în Biserica din Bordeştii de Jos
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Biserica parohială din Bordeştii de Jos a fost, duminică, gazda unui eveniment duhovnicesc şi didactic deosebit. Prin implicarea preotului paroh şi a cadrelor didactice din sat, s-a organizat o serbare de Moş Nicolae. Evenimentul a făcut parte din programul catehetic dezvoltat la nivelul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei în Postul Naşterii Domnului, care a fost implementat şi de parohia bordeşteană. După oficierea Sfintei Liturghii, părintele Cristinel Muscalu a încercat să-i familiarizeze pe elevii şi preşcolarii prezenţi cu detalii despre Moș Nicolae.
Susţinuţi cu emoţii de părinţi şi sub directa supraveghere a cadrelor didactice, cei mai mici dintre participanții la slujbă au încântat publicul prezent cu poezii și cântece. Moşul a fost bucuros de efortul lor şi ţinând cont de cuminţenia de care au dat dovadă pe parcursul anului, ei au fost recompensaţi pe măsură. Participanţii au primit din partea părintelui paroh, ca mesager al Moşului, daruri constând în dulciuri şi iconiţe.
„Trăim vremuri din ce în ce mai tulburi, tocmai de aceea trebuie să facem eforturi susţinute să ducem mai departe stindardul acesta al credinţei. Piedicile sunt multe, dar trebuie să ne străduim. Acum că am ajuns la final, trăim o bucurie ce nu poate fi expusă în cuvinte, că am putut organiza acest eveniment. Pe de o parte am adus bucurie celor ce au format publicul spectator, căci stând în spatele copiilor am putut să le văd chipurile, ce s-au înseninat la auzirea cântecelelor şi poeziilor intonate din sufletele lor pline de puritate, iar pe de altă parte vedem că şi cei mici se bucură de darurile primite. Pe această cale, ţin să le mulţumesc atât cadrelor didactice pentru faptul că au răspuns afirmativ chemării noastre, de a organiza această serbare, dar şi celor ce au pus umărul ca să-l ajute pe Moş să-şi ducă la bun sfârşit tradiţia încetăţenită de a face cadouri copiilor”, a spus preotul.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL46
22
47
43
27
28

Extragerea noroc:  9442301

Harta Focsani
   

Local

Un fond de investiții din Marea Britanie va construi un SPITAL în orașul Odobești
Orașul Odobești va avea o unitate spitalicească modernă, construită de un fond de investiții din Marea Britanie. Unitatea medicală va fi construită pe o suprafață de 6 hectare de teren, va avea 160 de paturi, iar personalul medical va fi format atât din români, cât şi medici de alte naţionalităţi.

POZA ZILEI

Soveja, Sursa foto: Marian Olteanu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost