GALERIE FOTO: Senatorul Dumitrescu s-a întâlnit cu premierul Chinei

0
781


   Senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu a participat, miercuri, alături de Crin Antonescu, la întâlnirea conducerii Senatului României cu Li Keqiang, prim-ministrul Republicii Populare Chineze.    Cu această ocazie, ambele părți și-au exprimat satisfacția pentru nivelul excelent al relațiilor bilaterale. Partea română a amintit că în 2014 se sărbătoresc 10 ani de la lansarea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare și 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China. 
   Întâlnirea cu delegația Senatului României a avut loc în contextul vizitei oficiale la București, în perioada 25-28 noiembrie, a premierului Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze.
   De asemenea, în cursul zilei de joi, Cristian Dumitrescu a avut o întrevedere cu delegația Grupului parlamentar de prietenie cu România din Adunarea Națională a Republicii Coreea, condusă de Woo Song-ho, președintele grupului de prietenie. „Doresc să-mi exprim satisfacția pentru stadiul actual și ritmul tuturor relațiilor bilaterale dintre România și Republica Coreea. România conferă o importanță deosebită parteneriatului strategic cu Republica Coreea semnat în 2008. România dorește să devină unul din principalii parteneri ai Coreei în Europa, în special în Europa Centrală și de Est, având în vedere poziția geostrategică specialăla Marea Neagră”, a declarat Dumitrescu. 
   Tot joi, senatorul a reprezentat conducerea Senatului României la întrevederea cu delegația Grupului parlamentar China-Europa din Adunarea Națională Populară chineză, condusă de Wang Xiaochu, președintele grupului. „A sosit momentul ca prietenia dintre țările noastre să dea roade. Considerăm că dezvoltarea și diversificarea dialogului politic bilateral, la toate nivelurile și în toate domeniile, poate duce la o valorificare a potențialului extraordinar dintre țările noastre. Contactele care au avut loc la nivelul celor două foruri legislative au dus la instituirea unui dialog permanent, iar acum, în urma vizitei premierului Li Keqiang la București, nu ne rămâne decât să punem în practică cele agreate de înalții oficiali ai celor două state”, a precizat vicepreședintele Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here