GALERIE FOTO: Şefi de la Garda Financiară şi Vamă, dar şi fostul prefect Hornea, audiaţi în dosarul Jitea
GALERIE FOTO: Şefi de la Garda Financiară şi Vamă, dar şi fostul prefect Hornea, audiaţi în dosarul Jitea
GALERIE FOTO:  Şefi de la Garda Financiară şi Vamă, dar şi fostul prefect Hornea, audiaţi în dosarul Jitea
Voteaza :

Articolul a primit 7 voturi

   Comisarul şef al Gărzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug, Marian Lungu, comisar şef Divizie în cadrul Gărzii Financiare, Răduţă Boldeanu, fostul şef al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Vrancea, şi fostul prefect Sorin Hornea au fost audiaţi în dosarul în care este cercetat afaceristul Liviu Jitea. Cei patru au fost văzuţi joi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Aceştia au confirmat că au discutat cu un procuror de la Galaţi. Ei ne-au spus că au calitate de martori, nu de inculpaţi. Singurul care a negat informaţia a fost Răduţă Boldeanu. El a recunoscut că a mers la Parchet dar a negat că a fost audiat în acest dosar.

   Audierile în dosarul de contrabandă cu alcool în care este cercetat afaceristul Liviu Jitea continuă şi la o lună de la arestarea preventivă a acestuia şi a altor şapte persoane. Şefi de la Garda Financiară şi Vamă, respectiv Adrian Buzdrug, Marian Lungu, Răduţă Boldeanu, dar şi fostul prefect Sorin Hornea au fost văzuţi joi, la se-diul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, unde îşi au birourile şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată ( DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea. Aceştia au fost audiaţi de un procuror de la Galaţi, iar întrebările care le-au fost puse au legătură cu dosarul în care este cercetat Liviu Jitea.
  Contactaţi de reporterii „Monitorul de Vrancea”, aceştia au recunoscut că au fost audiaţi, precizând că au calitate de martori, nu de inculpaţi. Singurul care a negat informaţia conform căreia întrebările puse de procuror au legătură cu cazul Jitea a fost Răduţă Boldeanu, fostul şef al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Vrancea. El a recunoscut că a trecut pe la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. „Am fost la Parchet, dar într-un caz care nu are nicio legătură cu dosarul Jitea”, a spus Boldeanu.
  Adrian Buzdrug, comisarul şef al Gărzii Financiare a recunoscut că joi a fost la Parchet şi că a discutat cu un procuror. El a ţinut să precizeze că are calitate de martor în acest dosar. „Am oferit procurorului informaţiile solicitate. Noi avem calitate de martori în acest dosar, nu suntem inculpaţi”, a explicat Buzdrug.
  Marian Lungu, comisar şef  Divizie în cadrul Gărzii Financiare nu a negat nici el că a trecut pe la Parchet. Acesta nu a oferit detalii, dar a confirmat că discuţiile purtate cu procurorul venit de la Galaţi au legătură cu cazul Jitea. „A fost o chestie consultativă. Nu suntem noi abilitaţi să oferim informaţii, este treaba procurorului să vă spună ceea ce s-a discutat”, a transmis Marian Lungu.

            Hornea a discutat cu procurorul despre stenogramele în care apare

  Fostul prefect al judeţului Vrancea, Sorin Hornea, a fost mai puţin secretos decât celelalte persoane. El a confirmat că a fost audiat în acest dosar, discuţiile cu procurorul fiind purtate  pe marginea stenogramelor în care apărea într-o discuţie cu Raluca Milea.  „Am discutat cu procurorii despre informaţiile apărute în stenogramele din dosar. M-au întrebat dacă m-am întâlnit cu persoana respectivă (Raluca Milea – n.r), dacă ne-am întâlnit şi ulterior. În ziua în care a venit la mine biroul era aglomerat. Era mai multă lume în birou şi am stabilit că ne vedem ulterior, lucru care nu s-a mai întâmplat. Le-am spus că au la dispoziţie înregistrările şi pot verifica dacă m-am mai întâlnit sau nu cu respectiva persoană. De asemenea, am explicat că nu puteam modifica raportările care apar în stenograme pentru că acele raportări se făceau de instituţiile respective şi erau raportate pe linie ierarhică la ANAF. La Prefectură eram doar informaţi despre aceste raportări, nu puteam noi modifica un document pe care nu îl întocmeam noi. În cazul respectiv, confiscarea fusese făcută de Vama Galaţi şi nu de cea din Vrancea, iar documentele trebuiau făcute de cei de la Galaţi nu de cei de aici”, ne-a declarat Sorin Hornea.
  Reamintim că după descinderi şi după arestarea preventivă a lui Liviu Jitea şi a altor 7 persoane, în presă au apărut şi câteva stenograme. Sorin Hornea a apărut  într-o convorbire telefonică purtată între Raluca Milea, director la una dintre firmele lui Jitea şi Sorin Trăşculescu, fratele fostului deputat PDL Alin Trăşculescu. Conform stenogramelor, Milea ar fi solicitat o întâlnire cu Sorin Hornea, care la acea dată era prefect de Vrancea. Aceasta ar fi vrut să-i ceară sprijin lui Hornea în cazul unui  transport  de 1.000 de litri de alcool, pentru a limita efectele legale care rezultau de pe urma depistării cantităţii de alcool şi respectiv să-i solicite prefectului să nu raporteze pe linie ie-rarhică realizarea capturii de alcool de către organele abilitate. Atunci, Sorin Hornea a declarat că nu are nicio legătură cu dosarul lui Jitea şi că nici nu avea cum să intervină pentru a proteja anumite afaceri.
   Persoanele audiate joi ne-au precizat că în acest dosar, procurorii DIICOT Galaţi au făcut mai multe confuzii atunci când au ridicat şi audiat diverşi oameni de afaceri din Vrancea. Una dintre acestea constă în faptul că unul dintre cei mai mari arendaşi de terenuri agricole din Vrancea a fost ridicat şi dus la Galaţi pentru audieri. Ulterior s-a stabilit că nu avea legătură cu cazul, că a fost confundat cu o altă persoană, iar procurorii l-au poftit afară din instituţie, fără să-şi asume eroarea.
Reporterii „Monitorul de Vrancea” au solicitat ieri, procurorilor DIICOT un punct de vedere cu privire la audierile de joi, însă, până aseară, nu ni s-a oferit niciun răspuns.

            Jitea a fost arestat pe data de 9 martie

Omul de afaceri Liviu Jitea şi şapte colaboratori au fost arestaţi preventiv într-un dosar de contrabandă cu alcool pe data de 9 martie, după ce înainte cu o zi, procurorii au efectuat 59 de percheziţii în Vrancea. Percheziţiile au avut loc la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că ar face parte dintr-o grupare infracţională organizată constituită în iulie 2011, care    s-ar fi ocupat cu activităţi ilicite în domeniul producţiei, transportului şi comercializării alcoolului cu concentraţie de 95 -96 de grade, potrivit Poliţiei Române.
 

Galerie foto

 

Equanimity
Data: 13-04-2013
Descriere: Sorin Hornea


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 13-04-2013
Descriere: Marian Lungu


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 13-04-2013
Descriere: Adrian Buzdrug


+ Mareste Poza

9 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • La puscarie cu ei,nezei mami lor hoti si borfasi,au jecmanit judetul Vrancea din toate punctele de vedere,si in special pe marii oameni de afaceri,si in special cei de la garda sa fie arestati ca sunt niste jecmanitori,huuuuuuuoooooooo

  DE MENIX, postat pe 13-04-2013, la 00:25

 • AU NENOROCIT TINERETUL,IAU INBOLNAVIT CU BA UTURILE LOR ALCOLICE FACUTE CINE STIE DIN CE .SA RASPUNDA IN FATA LEGII.FOARTE GRAV!

  DE psiholog, postat pe 13-04-2013, la 07:06

 • GAINARII,INFRACTORII.

  DE Cititor, postat pe 13-04-2013, la 07:55

 • DE CE_MI TAIATI COMENTARIUL,mai cacatilor!! cu meseria de sacali!!!!!!!!PORCI ASCUNSI DUPA USA WC-ULUI!!!!!!

  DE tia stroe, postat pe 13-04-2013, la 07:58

 • CITITOR SI TIASTRE OE sunt aceeasi persoana...DAR,DUPA CAPRICIILE PANICULUI DE BUDA,DA CE VREA LA CITIT!!! CACAT ,SFRIJIT....

  DE tia stroe, postat pe 13-04-2013, la 08:07

 • Sunteti martori in dosarul DIICOT ca nu au competenta de cercetare pt fapte de coruptie, dar ma intreb ce calitate veti avea cand va vor audia cei de la DNA. Sper sa aveti somn placut noaptea si sa va bucurati cu fiecare zi cand va trece ora 6.00 AM si nu sunteti cu bratari

  DE troscau, postat pe 13-04-2013, la 15:19

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost