GALERIE FOTO: Școala „Duiliu Zamfirescu” sărbătorește 50 de ani de la înființare

0
1291



Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani sărbătorește 50 de ani de la înființare. Pentru a marca evenimentul, sunt organizate o serie de activități sub  genericul „Zilele Școlii Duiliu Zamfirescu”, pe parcursul a trei zile. Astfel, ieri, a avut loc deschiderea festivităților dedicate aniversării a 50 de ani de la înființarea școlii, festivitatea fiind deschisă cu un recital al Corului Pastorala, condus de dirijorul Dumitru Săndulachi.
La finalul recitalului, Corului „Pastorala” i s-a înmânat o plachetă omagială din partea colectivului de cadre didactice al Școlii „Duiliu Zamfirescu”. De remarcat este faptul că din componența Corului „Pastorala” fac parte și câțiva dascăli ai școlii. O altă activitate a fost lansarea celui de-al paisprezecelea număr al revistei școlii „Muguri și flori”, număr aniversar, în care sunt transmise mesaje de către foști și actuali profesori, dar și elevi. Prezentarea numărului aniversar „Muguri și flori” a fost făcută de profesoara Gabriela Harea. 
Tot ieri, auditoriul din sala Ateneului a fost încântat de corul de copii „Armonia” al Școlii „Duiliu Zamfirescu”, dirijat de profesoara Mitrița Dumitrache. De asemenea, profesoarele Pompilia Bărbosu și Nicoleta Cojocaru au făcut prezentarea școlii, iar apoi foști profesori, învățători și elevi ai școlii au spus câteva cuvinte despre experiențele pe care le-au trăit în această școală. „La ceas aniversar, trebuie să zăbovim un pic și să ne gândim la ceea ce a fost. Tradiția ne obligă să continuăm munca celor care au activat în această școală și au contribuit la realizările generațiilor anterioare. Succesul recunoscut, recompensat prin premii sau succesul personal, al unei vieți împlinite. Pentru ei, idealul nostru este să atingem excelența prin tot ceea ce facem. Pentru că nu degeaba ani la rândul am fost recunoscuți drept «Școala de 10!». Pentru noi dascălii, este o satisfacție să auzim de la foștii elevi că sunt mândri de școala pe care au absolvit-o. Să primești pe porțile școlii copiii foștilor absolvenți, este suprema satisfacție. Este recunoștința calității noastre”, a transmis profesorul Petrică Moraru, directorul Școlii „Duiliu Zamfirescu” în deschiderea festivităților.
Activitățile de astăzi vor fi dedicate în special elevilor, care vor fi antrenați într-o serie de activități extrașcolare, activități ce se vor desfășura în unitatea de învățământ, fiind organizate pe ateliere de lucru. Activitățile vor urmări obținerea unor produse finale, vizibile după terminarea atelierelor sau ce vor putea fi ulterior valorificate în expoziții, prezentări.
Sâmbătă se va desfășura a zecea ediție a concursului de matematică „Euclid”. Concursul se desfășoară la nivel interjudețean, iar participanții provin din județele Vrancea, Bacău, Buzău, Galați și Brăila. Concursul este destinat elevilor de clasa a II-a până la clasa a VII-a. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here