GALERIE FOTO : Romii vor să facă ordine în blocul G2 din Focșani. „Să terminați cu scandalurile, cu muzica dată la maxim“

12
5636


Partida Romilor Vrancea se implică pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale romilor care locuiesc în blocul G2 din Bahne. Președintele Partidei Romilor Vrancea, Constantin Toader, a venit, vineri, în bloc pentru a discuta cu oamenii care locuiesc aici și care au decis să își facă ordine în comunitate. În prima etapă, romii au făcut o chetă și au strâns bani pentru a cumpăra materiale cu care să facă curățenie în interiorul blocului, pe holuri iar ulterior vor să curețe fațadele exterioare, să arunce antenele. Liderul Partidei Romilor le-a cerut „liniște și curățenie” celor care locuiesc în acest bloc. Iar cei care nu înțeleg să respecte regulile de conviețuire vor trebuie să părăsească acest bloc. Constantin Toader le-a spus că o atenție specială trebuie acordată copiilor care trebuie sprijiniți pentru a merge la școală și nu trebuie încurajat abandonul școlar. „Oamenii s-au mobilizat și vor să facă ordine în blocul G2. Toți au fost de acord cu igienizarea blocului chiar dacă mai sunt câteva familii sărace care nu au avut bani acum. Copiii trebuie să meargă la școală pentru că au nevoie de educație. Să terminați cu scandalurile, cu muzica dată la maxim. Din luna septembrie, când începe școala, mă voi ocupa personal de fiecare familie. Copiii trebuie să fie îmbrăcați adecvat, să nu folosească cuvinte vulgare la adresa oamenilor care locuiesc la blocurile din jur”, a spus Constantin Toader, care a avertizat că va veni personal pentru a interveni dacă sunt cazuri de scandalagii.
    Acesta a arătat că nu mai trebuie tolerate cazuri de familii venite din alte localități, care stau fără forme legale în blocul G2. Vineri a fost găsită o familie din Buhuși, care locuia fără acte în bloc și căreia i-a fost dat un termen pentru părăsirea spațiului. Locuitorii din bloc au fost de acord cu liderul Partidei Romilor și au spus că sunt câteva „uscături” care îi strică pe ceilalți și care ar trebui îndepărtați din bloc. Din păcate, au arătat romii, în blocul G2 mai sunt și părinți care trăiesc pe spatele copiilor și le cheltuie alocația acestora. „La noi copiii sunt făcuți nu pentru a-i crește părinții, ci pentru ca părinții să fie crescuți de copii”, a spus una dintre femeile care s-au întâlnit, vineri, cu liderii de la Partida Romilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here