GALERIE FOTO: Proiectul Național - Prietenie altfel… pe o sfoară, peste 100 de biblioteci partenere
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Proiectul Național - Prietenie altfel… pe o sfoară, peste 100 de biblioteci partenere
GALERIE FOTO: Proiectul Național - Prietenie altfel… pe o sfoară, peste 100 de biblioteci partenere
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Biblioteca Județeană Vrancea - Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea s-a înscris și anul acesta în Proiectul național: Prietenie altfel… pe o sfoară, ediția a VI-a. Proiectul este inițiat de CENTRUL DE EXCELENȚĂ PENTRU COPII - Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene ”George Barițiu” din Brașov. Coordonatorul acestui amplu proiect este Melania Luana Butnariu, care a reușit anul acesta să aibă peste 100 de biblioteci partenere.
Biblioteca Județeană Vrancea participă la acest proiect educativ de anvergură în care sunt implicați preșcolari și elevi ai claselor primare din 28 județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
”Proiectul constă în activități ce pornesc, anul acesta, de la poveștile Fraților Grimm lecturate de bibliotecari, desenarea sau colorarea unor fișe inspirate de aceste povești, trimiterea acestor lucrări în județele partenere în acest an și organizarea unei expoziții cu lucrările primite din întreaga țară. La activitățile derulate în mai și iunie, atât în bibliotecă cât și în grădinițele din Focșani, au participat la acest proiect și au cunoscut basmele și personajele nemuritoare ale Fraților Grimm, peste 100 de preșcolari de la Grădinița cu PP nr. 15 și Grădinița cu PP nr. 16 din Focșani. Desenele originale și fișele de colorat, inspirate din lumea poveștilor Fraților Grimm, au plecat spre bibliotecile partenere din țară, unde vor forma la rândul lor expoziții. La nivel național, prin acest proiect, copii din întreaga țară au ascultat în lectura bibliotecarilor povești și au participat la aceste  activități tematice ce deschid orizontul copiilor către lectură și pun în valoare imaginația și creativitatea copiilor și a bibliotecarilor deopotrivă”.
(Olaru Maria Cristina – Coord. Secția copii și tineret)

Manager, Margareta Tătăruș
Relaţii publice, bibliotecar Adrian Țiglea 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost