GALERIE FOTO : Mai mulți copii din Bordeştii de Jos, duşi de preotul Muscalu la patinoar
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Mai mulți copii din Bordeştii de Jos, duşi de preotul Muscalu la patinoar
GALERIE FOTO : Mai mulți copii din Bordeştii de Jos, duşi de preotul Muscalu la patinoar
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Micii enoriaşi ai parohiei Bordeştii de Jos au fost ieri, împreună cu preotul paroh Cristinel Muscalu, la patinoarul din Focşani. Preotul a precizat că anul acesta este declarat la nivelul Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.
În acest context, la nivelul Patriarhiei, se derulează Concursul naţional de creaţie „Biserica şi Școala din sufletul meu”, care a fost implementat şi de parohia bordeşteană. Potrivit preotului, activităţile de creaţie contribuie decisiv la descoperirea şi cultivarea unor aptitudini înnăscute, sporind încrederea în potenţialul personal şi în valoarea actului educativ. Tocmai de aceea, concursul îşi propune să îi ajute pe participanţi să îşi descopere, prin activităţi de creaţie, noi aptitudini şi să îşi formeze anumite deprinderi, să promoveze practici noi privind învăţarea şi să realizeze schimbul de experienţă între copii.
Concursul are trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia. Ca urmare a acestui fapt, în vederea formării grupului care va participa la concurs, preotul i-a invitat pe elevii din sat la patinoar. Ieri, după ore, copiii s-au rugat, apoi cei mici au primit sfaturi şi detalii despre concursul la care vor participa. După aceea, cu inimile pline de voiciune, s-au îndreptat cu toţii către Focșani, la patinoar. Cei mai mulți dintre ei au văzut ieri pentru prima dată patine, iar bucuria li s-a citit pe chip. Căzăturile, glumele, chicotelile şi buna dispoziţiei nu au lipsit.
Preotul a ţinut să-i mulţumească lui Adrian Drăguş, din Bordeştii de Jos, care le-a oferit transportul gratuit până la Focşani, biletele la patinoar fiind plătite de preotul satului. „Acţiunea aceasta mi-am propus să o realizez cu vreo două săptămâni în urmă, când fiind cu fiul meu la patinoar, au venit doi copii ce spuneau ca sunt dintr-un sat de pe lângă Focşani şi care stăteau şi priveau la cei care se dădeau cu patinele, jinduind pentru faptul că nu aveau bani să închirieze şi ei patine. Mi s-a muiat inima şi am mers de le-am închiriat patine. Zâmbetul lor a făcut mai mult decât toate mulţumirile. Din acel moment, m-am gândit că aşa cum pot face fericiţi nişte copiii străini, la fel pot face şi pentru copiii din parohia mea. Nu am mai stat pe gânduri şi am anunţat la slujbă ceea ce doresc să fac. La fel am făcut şi pe pagina noastră de Facebook şi cererile celor ce doreau să meargă nu au întârziat să apară. I-am primit pe toţi cei care au vrut să meargă. Marea lor majoritate au fost pentru prima dată la patinoar. Unii dintre ei, mi-au mărturisit părinţii că de mult îi băteau la cap să-i ducă şi pe ei la Focşani, dar lipsa timpului şi alte lipsuri au făcut să fie privaţi de acest mic dar. Ca de obicei, am avut emoţii înaintea implementării proiectului. Mi-era teamă să nu păţească cineva ceva. Dar copiii au fost ascultători şi atenţi şi nu au păţit nimic“, a spus preotul Cristinel Muscalu.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost