GALERIE FOTO: Iată că se poate! Bloc alimentar modern la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Iată că se poate! Bloc alimentar modern la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni
GALERIE FOTO: Iată că se poate! Bloc alimentar modern la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi


La Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni a fost inaugurat ieri un bloc alimentar modern, dotat cu circuit corespunzător normelor de igienă pentru alimente și pentru personalul de specialitate, două săli de mese, una pentru secția de bărbați și una pentru secția de femei. La eveniment au participat o parte din cadrele medicale ale unității, managerul Costel Negoescu, directorul financiar Mihai Bojoaică, primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr, asistente, infirmieri, preotul Cristian Marius Niță, care a oficiat o slujbă de sfințire, pacienți, dar și un grup de copii ai școlii generale din Sihlea, care i-a colindat pe toți cei prezenți.
    Lucrarea de modernizare și extindere a blocului alimentar aduce un mare plus de confort și utilitate Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Alimentele din care vor fi preparate mâncărurile pentru pacienți, atât cele perisabile, cât și cele neperisabile, au acum circuite și spații de depozitare separate. De asemenea, personalul blocului alimentar dispune de un circuit corespunzător de intrare în compartimentul alocat bucătăriei. Astfel, se va putea intra întâi în vestiar, apoi la dușuri, având toate condițiile necesare pentru a se schimba de hainele de exterior, în echipament și pentru a merge apoi în bucătăria propriu zisă, de unde altcineva va prelua ulterior mâncarea gătită. Lucrarea a fost adjudecată la licitație cu suma de 555.000 mii lei de SC Popa`S SRL, din Tecuci, administrator Vasile Popa. Lucrările au început pe data de 5 septembrie 2016 și s-au finalizat pe data de 20 decembrie 2016. Conducerea spitalului și personalul medical sunt încântați de rapiditatea cu care au decurs lucrările, acestea finalizându-se într-un timp record. Chiar și așa, nu s-a facut rabat de la standardele de calitate impuse de o lucrare de acest tip. Valoarea finală a lucrării a fost de 727.000 lei, din care dotări (cuptor, marmită, mașină de gătit, robot bucătărie, feliator, aparate preparare primară alimente, etc.) în valoare de 115.000 lei.
    Lucrarea de modernizare și extindere a blocului alimentar a constituit principalul obiectiv de investiții realizat în spital în ultimii 6 ani.  Blocul alimentar  corespunde tuturor cerințelor legislative în vigoare, fiind modern și dotat cu toate facilitățile necesare asigurării unor circuite funcționale corecte. Lucrările de calitate garantează standarde superioare în ceea ce priveste organizarea și funcționarea blocului alimentar, punându-se accent pe siguranța alimentului, dar și pe confortul și siguranța celor 90 de pacienți cărora le este servită zilnic masa aici.
    Personalul care lucrează în blocul alimentar este format din două bucătărese cu experiență în domeniul alimentar, dar și dintr-un asistent medical dietetician care se preocupă de asigurarea meniurilor zilnice conform numărului necesar de calorii, pe diferite tipuri de afecțiuni. Lucrările au fost supervizate de conducerea unității, compusă din: Manager Costel Negoescu, Director Economic Mihai Bojoaică, împreună cu ceilalți salariați din colectivul spitalului, sub directa coordonare a Biroului de Management al Calității, condus de Ec. Răzvan Stoenoiu. Inaugurarea acestui obiectiv a fost deschisă de un grup de colindători format din elevi de la Școala din Sihlea, care au prezentat un spectacol de datini și colinde, dar și de pacienți cu afecțiuni psihice internați în secția de Psihiatrie, participanți la activități de terapie ocupațională. La final, Moș Crăciun a împărțit daruri tuturor celor prezenți.
    După slujba de sfințire a lăcașului, managerul spitalului, Costel Negoescu, a ținut să mulțumească tuturor celor care au pus umărul la transpunerea în realitate a acestui plan de modernizare. „Este unul dintre principalele obiective de investiții făcute în cadrul spitalului, cu mare importanță asupra funcționalității lui. Aș vrea să vă spun că lucrarea aceasta a costat în jurul sumei de 720.000, din această sumă am investit și în dotare. Laboratorul și lucrarea de extindere a acestui compartiment au costat în jur de 115.000 lei  și aș vrea să subliniez aici faptul că lucrarea a început pe 5 septembrie, iar astăzi se inaugurează. Atât eu cât și ceilalți colegi din spital mulțumim constructorului, care a venit cu o echipă de profesioniști și, aș mai adăuga eu, și disciplinați în efectuarea acestor lucrări! Puteți vedea și dumneavoastră că sunt lucrări de bună calitate, deși s-au executat într-un timp foarte scurt. Cred că acest compartiment poate fi un model pentru alte unități sanitare din județ. Mulțumim constructorilor, mulțumim colegilor care ne-au răbdat și au servit masa nu în condiții prielnice până acum și sperăm că acest compartiment își va găsi utilitatea pentru o perioadă lungă de timp. Îi mulțumim domnului Vasile Popa, cel care ne-a ajutat cu construcția și încă o dată tuturor colegilor mei. Vă doresc sărbători cu bine, cu multă sănătate, cu mult belșug! Mulțumesc de asemenea copiilor de la școala generală din Sihlea, care deja au devenit pentru noi oaspeți de seamă cu ocaziile sfintelor sărbători. Mulțumesc și pacienților noștri pentru  programul prezentat, regizorul de film fiind doctorul nostru psiholog Arghiroiu Adrian!”, a spus managerul Costel Negoescu.
 

 

9 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Daca mai era Crintea manager asistam cum se darama spitalul.

  DE angajat, postat pe 23-12-2016, la 07:21

 • Tata hotilor Negoescu a luat 20 la suta comision la lucrare si acum are conditii unde sa bage mancare in el si preteni lui

  DE animal, postat pe 23-12-2016, la 08:16

 • Nici pe timpul lui Ceausescu nu se vedea popa prin toate institutiile... si prin scoli duc copiii cu turmele la spovedit si impartasit si in spitale sa-i " trateze" pe bolnavi ... Sigur va si invita sa votati cu PSDul deoarece numai in acest fel in spitale puteti fi tratati de preoti nu de medici ...

  DE dictatura, postat pe 23-12-2016, la 11:00

 • Ma asteptam sa vad mai multe zambete, bucurie la un asemenea eveniment, astia din poza zici ca sunt incatusati, asa stau cu mainile, doar popa e mai relaxat.Oricum bine ca se mai face cate ceva si prin spitale, sa aiba si pacientul conditii decente.

  DE laura, postat pe 23-12-2016, la 11:29

 • e ceva in neregula cu articolul asta. pai unde e mentiunea [din doua in doua fraze] ca PRESEDINTELE a facut si-a dres?

  DE kkk, postat pe 23-12-2016, la 22:19

 • Kkk,cum dracu' poti fi atat de lipsit de bun simt?!Oamenii aia de-acolo,care sunt bolnavi si cu mari probleme,au in sfarsit ceva de calitate,conditii decente pentru prepararea mesei,si tu vii sa faci pe moralistul aici?Sa-ti fie rusine.Daca esti barbat,mergi direct la presedinte si spune-ti nemultumirile.Ai fost vreodata intr-o sectie de psihiatrie-cronici?Du-te si apoi sa mai vorbesti!

  DE Bonamassa, postat pe 23-12-2016, la 23:51

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost