GALERIE FOTO: Grădiniţă construită cu fonduri europene, la Răcoasa
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Grădiniţă construită cu fonduri europene, la Răcoasa
GALERIE FOTO:   Grădiniţă construită cu fonduri europene, la Răcoasa
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Autorităţile locale din Răcoasa au inaugurat o grădiniţă, luni, ce a fost construită de la zero. Investiţia, în valoare de peste 360 de mii de lei, a fost finanţată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat de Agenţia de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Vrancei“. Lucrările au fost realizate de societatea Sowiens SRL Galaţi. 
Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a declarat că inaugurarea acestei grădiniţe înseamnă foarte mult pentru comunitate, dar mai ales pentru micuţi, care îşi vor desfăşura activităţile într-un imobil nou, dotat corespunzător. „De luni, copiii de la Răcoasa s-au mutat în grădiniţă nouă! Ţin să le mulţumesc tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui obiectiv, colectivului din Primăria Răcoasa, constructorului, cadrelor didactice şi tuturor celor ce au crezut că se poate şi au încredere în continuare că facem lucruri bune“, a precizat edilul. 
Vladimir Păun a precizat că grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi dispune tot ceea ce trebuie pentru desfăşurarea activităţilor didactice în bune condiţii. „Grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este formată din două săli de clasă, grup sanitar pentru copii, cameră materiale curăţenie, cameră materiale didactice, cameră depozitare cornul şi laptele, hol, vestiar, grup sanitar cadre, cancelarie, centrala termică. Practic, este vorba de o unitate de învăţământ modernă, de care vor beneficia copiii din Răcoasa“, a precizat primarul comunei Răcoasa.Potrivit acestuia, la nivelul comunei mai este în curs de implementare un proiect care vizează amenajarea unui traseu tematic, denumit „100 de ani de eroism la Mărăşti“. Proiectul a fost scos la licitaţie pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi are o valoare estimată de 150 de mii de lei, fără TVA. Proiectul constă în montarea unor panouri electronice de marcare/ informare şi realizarea unui ghid turistic bilingv.
Obiectivele specifice ale proiectului vizează: crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţi de turism, în special pentru tineri şi femei; creşterea valorii adăugate în activităţi de turism; crearea, îmbunătăţirea şi diversificarea infrastructurii şi serviciilor turistice; creşterea numărului de turişti şi a duratei vizitelor. „Prin  această  investiţie va putea fi promovată cultura  locală tradiţională şi patrimoniul cultural şi natural local. Se remarcă la nivelul judeţului numărul mare de unităţi administrativ teritoriale cu concentrare mare a patrimoniului construit, cu valoare culturală de interes naţional“, a adăugat primarul Vladimir Păun.


 

 

5 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Toate sunt ok pana la un punct: s-a construit o gradinita "de la zero" cu 360.000 lei ce are o suprafata de 140 mp. La un calcul de clasa a1-a reise ca fiecare metru patrat a costat ..... 2571, 42 lei!!!!! Unde suntem la New York, Londra ori in cartierul fianciar din ZURICH???? Pe intelesul fraierului votant insemna peste 25 de milioane de lei vechi metrul patrat! POate se sesisaza DLAF-ul si atunci o sa aveti ce scrie.

  DE Ilie de la geometrie, postat pe 11-03-2015, la 11:38

 • Felicitari! Trebuie sa invatam sa ne bucuram si sa apreciem lucrurile bune si frumoase ce se intampla in societatea noastra nu doar sa aruncam cu pietre si cu vorbe. Continuati, sunteti pe drumul cel bun.

  DE Coroiu Camelia, postat pe 11-03-2015, la 14:00

 • Ptr. Geometrie: ar fi cazul s? te întorci la aritmetic?! Studiaz? pre?urile pie?ei si vezi dac? po?i construi sub 800 euro m patrat! Aceast? construc?ie a costat 584 euro m patrat cu tot cu proiectare, avize, etc.

  DE Aritmetic?, postat pe 11-03-2015, la 21:22

 • Ma nea ilie se vede ca ai in cap numai geometria ,,aeriana,, si nu prea esti cu picioarele pe ast Pamant. incearca matale sa faci un proiectel pe fonduri europene, cu proiecte, avize, diriginte de santier, sa platesti un sfert TVA si apoi sar putea sa revii mataluta la geometria plana si sa vezi lucrurile altfel.

  DE stan, postat pe 12-03-2015, la 00:23

 • Eu vad aceste lucruri ca un semn clar de dezvoltare si vad un viitor promitator in fata. Cred ca acesti copii vor creste intr-un mediu mult mai bun si ma bucura acest lucru. crina

  DE crina, postat pe 24-06-2015, la 12:42

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost