GALERIE FOTO : Eleganță, rafinament, dans și voie bună la Sărbătoarea Vârstnicilor organizată de CARP „Milcov” Focșani

1
1250


O după-amiază de vis, plină de rafinament, eleganță și voie bună au petrecut, ieri, membrii Casei de Ajutor Reciproc (CARP) „Milcov” Focșani! Ei au sărbătorit anticipat Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice la Restaurantul „Unirea”, într-o atmosferă plină de emoție și căldură. „Vă mulțumesc pentru acest gest al dumneavoastră de a îmbrățișa acțiunile pe care noi le organizăm, ceea ce arată că acestea înseamnă mult și pentru voi. Avem alături, ca și în anii anteriori, conducerea Bibliotecii Județene, care ne-a ajutat mult în toate acțiunile, și o rugăm să ne rămână alături și pe viitor. Este prezentă domnișoara director a Bibliotecii Județene, Teodora Fîntînaru. De asemenea, este alături de noi Margareta Tătăruș, care a fost mentor mai multor membri ai organizației noastre, învățându-ne să mânuim aparatura electronică. Îl avem astăzi alături și pe omul de litere ce face cinste organziației noastre, poetul Hristache Lungu, și pe deja binecunoscutul scriitor Culiță Ușurelu. De asemenea, mai avem o membră nouă a organizației, profesoara de muzică Nastasia Bălan, care ne va ajuta să facem un grup vocal al CARP «Milcov» Focșani”, a spus, în cuvântul său de bun-venit, Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcov” Focșani.
    Cei prezenți la eveniment au avut plăcuta surpriză să audieze, în deschidere, un mini-recital susținut de Corul Pastorala, dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi. Dincolo de urări, acesta a dorit să le spună membrilor CARP că „anul acesta sărbătorim 40 de ani de activitate, iar pe 27 octombrie începe Stagiunea Corului Pastorala. Vă adresăm invitația de a participa gratuit la toate concertele pe care le vom susține”. 
    Teodora Fîntînaru a emoționat asistența cu propria emoție și sensibilitate a sufletului și a cuvintelor pe care le-a rostit. „Doresc să vă transmit tuturor salutul instituției pe care o conduc. Să fiu alături de dumneavoastră astăzi înseamnă o emoție pe care e greu s-o stăpânești, pentru că sunteți aici oameni mulți și frumoși, alături de care vreau să merg și eu în viață! Și vă aduc în atenție aceste versuri ale copilăriei noastre: Podul de piatră s-a dărâmat/ A venit apa și l-a luat/ Vom face altul pe râu în jos/ Altul mai trainic și mai frumos. Gândindu-mă la întâlnirea noastră de azi mi-a venit în minte această idee a podului, a drumului, a căii și am zis că nu poate fi o metaforă mai frumoasă a solidarității, decât aceasta a podului care ori de câte ori se dărâmă, că așa se întâmplă în viață, înfrunți greutăți, e important să fim împreună să-l refacem, așa cum zice poezia: «vom face altul». Împreună vom trece deci peste toate! În numele tuturor celor de la Biblioteca Județeană vă rog să rămâneți mereu cât mai aproape de noi, să vedeți cum construim podul de piatră al fiecărei zile!”, a spus Teodora Fîntînaru.

Cupluri premiate, dans și voie bună

    Așezați fiecare la locul său, la mesele frumos aranjate și împodobite cu flori, membrii CARP au audiat apoi melodii de muzică ușoară și populară cântate de trei eleve ale Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani, după care au aplaudat și felicitat cele trei familii care au fost premiate de conducerea organizației pentru împlinirea a 50 de ani de căsnicie: Enula și Victor Șoșu, Niculina și Nicolae Vîrlan și Petrina și Vasile Păscuci. Celelalte trei familii care au fost premiate nu au reușit, din păcate, să fie prezente la sărbătoarea de ieri. „Voltaire spunea foarte frumos că e bine să trăiești ca să ajungi la bătrânețe. Și eu vreau să vă spun că bătrânețea vine când vrem noi să vină, când începem să nu mai avem grijă de noi înșine, când credem că nu mai suntem importanți pentru familie și societate. Eu vă îndemn să nu faceți asta! Cum? Înscrieți-vă în anumite Aociații, așa cum este aceasta! Nu vă gândiți la evenimente negative, ci doar la cele mai frumoase din viața voastră! Doar la lucruri frumoase care vă vor îmbunătăți starea de zi cu zi. Vă urez să doriți să trăiți mult, să aveți încredere în dumneavoastră și în Dumnezeu!”, a spus scriitorul Culiță Ușurelu, membru al CARP „Milcov” Focșani.
    Nu a durat mult până când participanții la sărbătoarea din Restaurantul Unirea au fost îndemnați de ritmurile muzicii foarte bine alese să se ridice și să iasă la dans! Astfel, între două feluri de mâncare, ringul restaurantului a devenit neîncăpător, iar entuziasmul și bucuria celor prezenți tot mai mare! Tombola a încins de asemenea spiritele, îndemnând la și mai multă voie bună. Iar la final, fără nicio îndoială, fiecare participant la această reușită sărbătoare a plecat spre casă strângând în suflet amintirea unei după-amieze de neuitat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here