GALERIE FOTO: CSEI Elena Doamna, reprezintă Vrancea la faza regională a concursului „Împreună pentru viitor“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: CSEI Elena Doamna, reprezintă Vrancea la faza regională a concursului „Împreună pentru viitor“
GALERIE FOTO: CSEI Elena Doamna, reprezintă Vrancea la faza regională a concursului „Împreună pentru viitor“
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia din Focşani a fost, la finele săptămânii, gazda unei activităţi SNAC, în cadrul căreia s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului de dans „Împreună pentru viitor“. Concursul a fost structurat pe două secţiuni, respectiv dans modern şi dans tradiţional, nota specifică a acestei competiţii fiind dată de faptul că fiecare echipă a fost formată, în mod egal, din elevi voluntari din unităţi de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC şi elevi beneficiari din centrele şcolare pentru educaţie incluzivă şi şcoli integratoare.
Organizatorul acţiunii, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, şi-a dorit ca activitatea „să fie o sărbătoare a bucuriei, a prieteniei, a toleranţei, o  oportunitate, dar şi o provocare la acceptarea diversităţii umane, sub toate formele ei şi împreună, să ajutăm la integrarea copiilor cu nevoi speciale, construind o societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi”, după cum a spus în deschidere inspectorul şcolar general Lauriana Ailincuţei.
Conform datelor furnizate de consilierul educativ al CSEI Elena Doamna, profesor George Lefter, pe elevi i-au felicitat şi le-au urat succes în concurs vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Cel-Mare, viceprimarul municipiului Focşani, Marius Iorga, şi inspectorul şcolar general adjunct, Aurel Şelaru. „Întreaga activitate SNAC a fost dedicată Centenarului Marii Uniri, ea fiind un regal al tuturor acţiunilor de voluntariat derulate până la acest moment, adevărate lecţii de viaţă care au conturat personalităţi, au construit caractere, au clădit destine“, a transmis George Lefter.
Pentru a-i ajuta pe concurenţi să-şi depăşească emoţiile, au intrat în scenă elevii Şcolii Gimnaziale V. D. Cotea Vidra, care formează corul parohiei Ireşti. Aceștia au emoţionat auditoriul prin interpretarea deosebită a unor cântece patriotice. Concursul de dans tradiţional a fost deschis de echipa formată din elevii voluntari de la Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitreşti şi elevi cu CES integraţi în unităţile şcolare din comună, care au promovat tradiţiile locale. În continuare, elevii beneficiari de la CSEI Elena Doamna Focşani, îndrumaţi de voluntarii Liceului Pedagogic Spiru Haret Focşani, au prezentat o suită vrâncenească. Au urmat elevii CSEI Măicăneşti alături de voluntarii Şcolii Gimnaziale Măicăneşti, după care au evoluat elevii de la CSEI Mihălceni, alături de voluntarii Şcolii Gimnaziale Ciorăşti şi Şcolii Gimnaziale Băleşti, precum şi elevii de la Şcoala Gimnazială Păuneşti.
Înainte de începerea secţiunii de dans modern, într-o lume a tăcerii, au evoluat pe scenă, într-un emoţionant moment de muzică, mişcare şi culoare, elevii claselor I – IX de la CSEI Elena Doamna Focşani. Au încântat publicul la dansul modern elevii şi voluntarii de la Măicăneşti, apoi au evoluat elevii de la CSEI Mihălceni, alături de voluntarii Şcolii Gimnaziale Ciorăşti, precum şi elevii de la  Şcoala Gimnazială Păuneşti. Elevii beneficiari de la CSEI Elena Doamna Focşani, îndrumaţi de voluntarii Colegiului Tehnic Valeriu D. Cotea Focşani au invitat asistenţa să călătorească într-o lume de poveste. În timp ce juriul s-a retras pentru deliberare, în aplauzele publicului, elevii Liceului Tehnologic Alexandru I. Cuza Panciu au demonstrat ce înseamnă să fii român şi că România înseamnă acasă.
La final, au fost anunţaţi câştigătorii care vor reprezenta judeţul Vrancea la faza regională, care va avea loc la Constanţa. La dans tradiţional, au câştigat elevii de la CSEI Elena Doamna Focşani, îndrumaţi de voluntarii Liceului Pedagogic Spiru Haret Focşani, iar la dans modern elevii de la CSEI Elena Doamna Focşani, îndrumaţi de voluntarii Colegiului Valeriu D. Cotea Focşani. Toţi elevii participanţi au primit diplome din partea ISJ Vrancea şi premii oferite de Hipermarket Carrefour.
Inspectorul şcolar Aurora Lefter a mulţumit copiilor, cadrelor didactice și părinţilor care s-au implicat în organizarea acestei acţiuni. ,,Îmi doresc ca experienţa acestei zile să îşi facă loc cu empatie constructivă în timpul vieţii noastre pe care îl trăim împreună cu persoanele cu dizabilităţi, acasă, la şcoală, în familie, pe stradă, în momente de bucurie şi în momente de tristeţe, în situaţii de criză şi în situaţii favorabile şi să devină un pretext de sărbătoare profesională, o experienţă împărtăşită şi, în acelaşi timp, o experienţă incluzivă a fiecăruia dintre noi. Avem nevoie să ne reamintim faptul că fiecare copil este o promisiune şi are o şansă care depinde de atitudinea şi acţiunea celor care îl cresc şi îl educă”, a transmis Aurora Lefter.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost