GALERIE FOTO: Copiii din Bordești au primit daruri de la enoriașii Bisericii Ortodoxe Osnabrück, Germania
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Copiii din Bordești au primit daruri de la enoriașii Bisericii Ortodoxe Osnabrück, Germania
GALERIE FOTO: Copiii din Bordești au primit daruri de la enoriașii Bisericii Ortodoxe Osnabrück, Germania
Voteaza :

Articolul a primit 6 voturi

Zeci de pachete cu hăinuţe pentru copii şi adulţi, dulciuri şi jucării de tot felul, precum şi produse de igienă personală din oraşul Osnabrück din Germania au fost împărţite enoriaşilor Parohiei Bordeştii de Jos. Acest lucru a fost posibil datorită bunei colaborări care există între preoţii celor două parohii, cea bordeşteană şi cea din oraşul german.
Conducătorul spiritual al comunităţii ortodoxe din zona oraşului Osnabrück, potrivit preotului Cristinel Muscalu, este părintele Ilie Bogdan-Ionel, originar din localitatea Vrâncioaia. Acesta este cel care s-a ocupat, cu binecuvântarea Mitropolitului Serafim Joantă al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, de înfiinţarea Parohiei „Sfântul Teodosie de la Brazi” pentru românii ortodocși din Osnabrück și din împrejurimi încă din toamna anului 2015, unde slujeşte şi în prezent.
„Nu trebuie să uităm faptul că noi, cei plecaţi în străinătate şi care lucrăm pe bani mai mulţi, avem şansa împlinirii materiale, dar în acelaşi timp ne paşte laxitatea religioasă sau putem spune „falimentul duhovnicesc”, de aceea trebuie să lucrăm „cât avem lumină” cum spune Hristos pentru slujirea celor aflaţi în nevoi. Ideea ajutorării semenilor noştri rămaşi în ţară, care se luptă cu lipsurile şi neajunsurile, mi-a venit de mai mult timp, de aceea în urma unor discuţii purtate cu părintele Cristi Muscalu, care mi-a fost coleg de studii şi mi-a rămas un prieten apropiat, am hotărât să încheiem o astfel de colaborare, din care cam toată lumea să aibă de câştigat, unii material iar alţii duhovniceşte. Astfel că am anunţat enoriaşii noştri de proiectul pe care vrem să-l facem şi pe care l-am numit sugestiv ,,Dăruieşte un zâmbet celor de acasă” iar răspunsul lor nu s-a lăsat prea mult aşteptat. Vă mărturisesc că am fost chiar impresionat de volumul de pachete strânse în doar două sau trei duminici. Aici se arată dragostea pe care o poartă cei plecaţi din ţară faţă de românii rămaşi acasă, fiecare închipuindu-şi că prin darurile oferite sprijină poate chiar pe un prieten sau o rudă de-a lor. Văzând pozele cu bucuria celor care au primit aceste daruri mă simt împlinit sufleteşte pentru demersul întreprins şi nădăjduim să mai reluăm astfel de activităţi şi în alte locuri din ţară, aşa cum am mai făcut cu ceva timp în urmă și în colaborare cu o parohie din judeţul Sibiu”, a declarat părintele Ilie Bogdan-Ionel.
Pachetele, la îndemnul părintelui Ilie, au fost aranjate pe categorii de vârstă, pentru fete sau băieţi, mare parte din ele având înscrise numele donatorilor şi semnalmentele posibilului destinatar. Copiii, dar şi adulţii din Parohia Bordeştii de Jos au primit darurile cu bucurie iar mulţumirile aduse binefăcătorilor lor s-au putut lesne citi din zâmbetele care au apărut pe chipurile lor atunci când părintele paroh le-a bătut în poartă. „Mulţumim părintelui Bogdan pentru dragostea pe care ne-a arătat-o şi, de asemenea, gândul nostru de recunoştinţă se îndreaptă şi spre enoriaşii Parohiei Ortodoxe din Osnabruck, pe care, în parte, i-am cunoscut anul trecut, atunci când am slujit la ei, şi care, şi atunci dar şi acum, mi-au lăsat o impresie foarte plăcută privitor la profunzimea cu care participă la sfintele slujbe şi modul în care se organizează. Dumnezeu să le răsplătească osteneala, căci ar trebui să subliniem faptul că pachetele au fost foarte consistente, cu lucruri de calitate, de aceea până când, cu mila Domnului îi vom reîntâlni, le transmitem că îi vom purta în rugăciunile noastre”, a transmis și preotul Cristinel Muscalu. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost