GALERIE FOTO: Cireşe de la Bordeşti pentru copiii de la Fundaţia „Sfântul Sava” din Buzău
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Cireşe de la Bordeşti pentru copiii de la Fundaţia „Sfântul Sava” din Buzău
GALERIE FOTO:  Cireşe de la Bordeşti pentru copiii de la Fundaţia  „Sfântul Sava” din Buzău
Voteaza :

Articolul a primit 7 voturi

   Enoriaşii parohiei Bordeştii de Jos, la îndemnul preotului dr. Cristinel Muscalu au strâns cireşe şi vişine, pe care le-au dăruit Fundaţiei pentru Copii „Sfântul Sava” din Buzău. Cunoscând impresionanta activitate pe care o desfăşoară părintele Mihail Milea de la Buzău prin intermediul fundaţiei, părintele Cristinel Muscalu împreună cu profesorul de religie Laurenţiu Rotaru au simţit că este nevoie ca şi enoriaşii bordeşteni să ofere un sprijin pentru bunul mers al lucrurilor în cadrul fundaţiei. Dat fiind faptul că zona Bordeştiului este o zonă binecuvântată de Dumnezeu cu toate soiurile de pomi, parohul a îndemnat lumea la biserică, de praznicul Înălţării Domnului, să adune cireşe sau vişine pe care să le dăruiască bătrânilor şi copiilor de la Buzău. 
   Fundaţia „Sfântul Sava” din Buzău activează simultan în trei direcţii: social, cultural şi misionar. Din punct de vedere social are o cantină, două aşezăminte pentru bătrâni la Câmpeni şi la Ulmeni în judeţul Buzău, două campusuri pentru copii la Bisoca şi în Deltă la Maliuc, un centru de urgenţă numit „Violenţa în familie” unde sunt primite mame cu copii care sunt alungate de soţi de acasă. De asemenea, din punct de vedere cultural, sub patronajul fundaţiei există un cor de copii, două şcoli de arte şi meserii, un after-school, un institut ortodox român de ştiinţe creaţioniste, un muzeu, o bibliotecă de carte religioasă şi alte multe proiecte filantropice atât în ţară cât şi peste hotare. „Mulţumirea noastră a fost enormă atunci când am ajuns la Buzău şi când în faţa copiilor ce urmau a merge să servească masa, părintele profesor Milea i-a anunţat că le-a pregătit o surpriză dulce. Reacţia lor spontană plină de mulţumire şi de bucurie mi-a ajuns la inimă şi atunci cu adevărat am simţit că osteneala noastră nu a fost în zadar. De spus ar mai fi faptul că această colaborare are rădăcini mai vechi. Mai mulţi copii din zona noastră sub purtarea de grijă a profesorilor Laurenţiu Rotaru şi Aurel Şelaru, au beneficiat în anii 2010 şi 2012 de tabere gratuite în campusul pentru copii şi tineri din Delta Dunării, de la Maliuc”, a spus preotul Cristian Muscalu. Profesorul Laurenţiu Rotaru a spus că: „la plecare l-am asigurat pe părintele Milea că dacă Dumnezeu ne va ţine sănătoşi, în toamnă când va fi culesul strugurilor nădăjduim să reluăm această acţiune” 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Biserica lucrand in ogorul Domnului. De la oameni, pentru oameni!

    DE bi, postat pe 19-06-2013, la 17:51

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost