GALERIE FOTO: Bogdan Matișan a fost ales președinte al PES Activists Vrancea

4
1608


Vicepreședintele PSD Vrancea, Bogdan Matișan, a fost ales, sâmbătă, președinte coordonator al organizației județene PES Activists. Conferința județeană a PES Activists Vrancea a avut loc în sala mică a Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia”. La eveniment au fost prezenți europarlamentarul PSD Victor Negrescu, președinte al PES Activists România, Janina Sitaru, secretar general executiv al PES Activists România, și Rodica Boboc, președinta Organizației de Femei din PSD Vrancea.
Europarlamentarul PSD a arătat că PES Activists Romania este o organizație în care membrii și simpatizanții de stânga din țara noastră pot activa direct la nivelul politicii europene, prin intermediul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) și al rețelei de simpatizanți de la nivelul tuturor țărilor membre UE.
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a subliniat importanța pe care o au instituțiile europene în viața românilor, explicând că deși Bruxelles-ul este la două mii de kilometri depărtare, deciziile luate acolo influențează viața de zi cu zi a românilor. Iar PES Activists România este singura structură organizată în cadrul unui partid din România. „Am început cu 20 de persoane și acum suntem zece mii. Am depus zilele trecute o petiție la Bruxelles pentru aderarea României la Spațiul Schengen, lucru care ar urma să fie decis la începutul lunii octombrie, semnată de peste 40 mii de persoane, din care peste 1600 din Vrancea. Tocmai pentru a ilustra faptul că noi luptăm pentru drepturi pentru România și pentru români”, a spus europarlamentarul, arătând că este o organizație care susține interesele românilor la Bruxelles. 

Victor Negrescu a subliniat că a te implica înseamnă a dori să schimbi lucrurile, ori nu să stai pe margine. Prin acțiunile derulate în ultimii ani, PES Activists și-a dovedit importanța și va dobândi, la următorul congres al PSD, o importanță la fel de mare ca celelalte organizații, de seniori, tineret și femei, spune el. „Sunt convins că PES Activists Vrancea va deveni o organizație foarte puternică în structura noastră la nivel național. Sunt convins că Bogdan va face o treabă foarte bună. Sunt foarte bucuros că domnul președinte Marian Oprișan a sprijinit acest demers, chiar a fost printre primii semnatari ai petiției noastre «România cere Schengen» la Biroul Permanent Național”, a mai spus europarlamentarul PSD. 
Vicepreședintele PSD Vrancea, Bogdan Matișan, le-a mulțumit colegilor pentru sprijinul și votul acordat la conferința județeană. Matișan le-a mulțumit foștilor colegi de la TSD și a arătat că prin alegerea sa în funcția de președinte al PES Activists Vrancea începe o nouă etapă în cariera politică. „Sunt obișnuit cu provocări de acest gen și întotdeauna mi-a plăcut să construiesc ceva, să las ceva în urma mea. Este o provocare interesantă pentru că dezvoltă teme europene actuale și îmi doresc să aduc aceste teme cât mai aproape de cetățeni, cât mai aproape de oamenii cu care noi ne întâlnim”, a spus Bogdan Matișan.
Obiectivele pentru perioada următoare vizează popularizarea măsurilor de finanțare europene, atât pentru administrațiile locale cât și pentru dezvoltarea afacerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here