GALERIE FOTO: Baschet – Turneul de clasificare a debutat cu înfrângeri pentru gazde!

0
619


CSM 2007-LPS Focșani – CSM Steaua București 46-91 (8-21, 12-26, 14-27, 12-14)
Formații
CSM 2007-LPS Focșani: Crăciun, Clipa, Miron, Brumaru, Cioruță, D. Cristea, Antonescu, Stanciu, Bratosin, Bîra, Andrieș, R. Cristea.
CSM Steaua București: Dumitrescu, Minculescu, Latif, Mocanu, Stavarache, Pătrașcu, Chacter, Simon, Spirache, Dinică, Pitur, Bănică. 

    Primul dintre cele două turnee de clasificare ale grupei a patra a Campionatului Național U 16 a debutat, vineri, la Focșani, meciurile fiind disputate în Sala Polivalentă și în sala LPS. Formația organizatoare, CSM 2007-LPS Focșani a deschis seria întâlnirilor în compania puternicei formații a CSM Steaua București, una dintre cele mai bune din țară. Cu talie și forță fizică superioare bucureștenii și-au dominat net partenerii de întrecere și au câștigat la o diferența care ar părea că face inutile orice comentarii. Câteva considerații cred că sunt utile pentru a face înțeles modul în care au decurs lucrurile pe teren. Înainte de toate, este de spus că jucătorii pregătiți de profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor au luptat până la epuizare, că și-au dorit foarte mult să țină aproape de o formație adversă mult mai puternică și mai sigură! Și care a avut o apărare, aproape impenetrabilă, ce i-a ținut, practic, aproape tot timpul în afara zonei de sub panou pe focșănenii care au fost nevoiți să arunce de la distanță ori din poziții dificile! Iar jucătorii gazde nu au găsit antidotul nici pentru presingul necruțător făcut de oaspeți care au recuperat mingi importante din repuneri de la margine ale adversarilor. Nici precizia în aruncări a jucătorilor de la CSM 2007-LPS Focșani nu a fost cea obișnuită, inclusiv din lovituri libere, pe fondul uiie precipitări ce le-a redus din luciditatea în joc. Așa cum a evoluat ieri CSM Steaua București, focșănenilor le-ar fi fost foarte greu să o întreacă, chiar dacă ar fi făcut cel mai bun meci al lor!

CSM 2007-LPS Focșani – Agronomia București 40-71 (13-12, 13-12, 4-28, 10-19)
    În al doilea meci al zilei, CSM 2007-LPS a întâlnit Agronomia București, o altă formație de top în baschetul U 16 din România. Vreme de două sferturi, focșănenii au trăit frumos: au intrat în pauză cu avans de două puncte după ce câștigaseră primele două sferturi cu scoruri identice 13-12. Jucaseră cu dezinvoltură, recuperaseră și marcaseră din combinații de efect. Însă în sfertul al treilea nu a mai contat pe teren decât formația oaspete care a câștigat cu un neverosimil 28-4 pe fondul unei căderi aproape totale a focșănenilor. În sfertul al patrulea jocul s-a mai echilibrat, însă scorul a continuat să ia proporții și meciul s-a încheiat cu un 71-40 pentru bucureșteni, greu de anticipat la jumătatea întâlnirii.
    Baschetbaliștii antrenați de profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor vor avea încă trei meciuri, dar de cu totul altă dificultate, adică mai ușoare și au posibilitatea să adune punctele care să-i țină în cărțile calificării!                

Programul următoarelor zile:
    Sâmbătă, 20 ianuarie:
Ora 10,00: SC Sevlar Ploiești – CS Agronomia București, Sala Polivalentă
Ora 12,00: BC Slam București – CSM 2007-LPS Focșani, Sala Polivalentă
Ora 10,00: CSS Sibiu – CSM Steaua I București, Sala LPS
Ora 18,00: CS Agronomia București – BC Slam București, Sala LPS
Ora 16,00: CSM Steaua I București – SC Sevlar Ploiești, Sala Polivalentă
Ora 18,00: CSM 2007-LPS Focșani – CSS Sibiu, Sala Polivalentă
    Duminică, 21 ianuarie
Ora 10,00: CSS Sibiu – BC Slam București, Sala LPS
Ora 10,00: CSM Steaua I București – CS Agronomia București, Sala Polivalentă
Ora 12,00: SC Sevlar Ploiești – CSM 2007-LPS Focșani, Sala Polivalentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here