GALERIE FOTO: Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a resfințit biserica de lemn de la Mănăstirea Dălhăuți
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a resfințit biserica de lemn de la Mănăstirea Dălhăuți
GALERIE FOTO: Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a resfințit biserica de lemn de la Mănăstirea Dălhăuți
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Sute de persoane au participat la hramul Mănăstirii Dălhăuţi şi la sfinţirea bisericii din lemn din curtea mănăstirii, resturată recent. Slujba a fost oficiată vineri, de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei împreună cu un sobor de preoţi. Înaltpreasfinția Sa a resfințit biserica de lemn cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, care, între anii 2017-2018, a trecut prin ample lucrări de consolidare și renovare. În continuare, ierarhul locului a săvârșit Sfânta Liturghie, în altarul de vară al mănăstirii, apoi a oficiat slujba Aghiasmei Mici. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat că izvorul, prin excelență, al tămăduirilor noastre trupești și sufletești este Hristos Domnul, Care împărtășește puterea de a face minuni și celor ce L-au iubit și s-au jertfit pentru Dânsul, în primul rând, Preasfintei Sale Maici. „De-a lungul istoriei Bisericii creștine, Fecioara Maria a fost totdeauna prezentă în viața oamenilor și le-a făcut bine, la propriu. De asemenea, puterea de a tămădui au primit-o și sfinții lui Dumnezeu, cei care, prin împlinirea poruncilor Evangheliei, pe de o parte, și prin mărturisirea lui Hristos chiar cu prețul vieții, pe de altă parte, au dobândit cununa sfințeniei și acest dar al facerii de minuni”, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei.
Mănăstirea Dălhăuți este cunoscută prin faptul că aici se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. În acest așezământ monahal, a viețuit Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului, pomenit de Biserica noastră la 25 aprilie. În prezent, obștea mănăstirii este formată din 18 maici și surori, stareță fiind monahia stavroforă Emanuela Enea, iar preot slujitor Arhim. Teoctist Basarab.
Printre credincioșii prezenți la slujbă s-a aflat și primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, alături de familie și colegii din primărie. „Am avut bucuria de a participa la hramul Mănăstirii Dălhăuţi şi la sfinţirea bisericii din lemn din curtea mănăstirii, resturată recent. Mănăstirea Dălhăuţi, situată într-un cadru natural deosebit, este vizitată de foarte mulţi oameni, însă cu ocazia sărbătorii de «Izvorul Tămaduirii», numărul credincioşilor care au trecut pragul mănăstirii a fost foarte mare. Fiind o sărbătoare dedicată Maicii Domnului, cei prezenţi s-au putut reculege în faţa Icoanei Făcătoare de Minuni, care are o istorie aparte şi datorită căreia Mănăstirea Dălhăuţi a devenit tot mai cunoscută“, a spus primarul Ștefan Moscu.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost