GALERIE FOTO: „Votăm pentru educație!“, dezbatere la Casa de Cultură din Panciu

0
917


Primarul orașului Panciu Iulian Nica, a participat, ieri, la dezbaterea intitulată „Votăm pentru educație!”, eveniment organizat de Liceul Teoretic „Ioan Slavici”,  cu ocazia Săptămânii de acțiune pentru educație, 4-10 mai 2015. 
Evenimentul, înscris și în Săptămâna Europeană a Tineretului, aflat în agenda ANPCDEFP, a fost găzduit de Casa Orășenească de Cultură. La el au participat peste 100 de elevi, alături de cadre didactice și reprezentanți ai Asociațiilor „Lumea lui Pinocchio” din Panciu și „Lumea Copilăriei” din Focșani. Organizatorii și-au propus să atragă atenția factorilor de decizie asupra importanței educației ca drept fundamental al fiecărui copil și au evidențiat problemele grave generate abandonul școlar.
 Din grupul de lucru au făcut parte directorul Andrei Igor Manovici și consilierul educativ Maricica Apreutesei, împreună cu profesorii Luminița Cociorbă, Liliana Popa, Adriana Ifrim, Ana-Maria Blaj, Daniela Gavril, Mirela Elena Bozbici, Traian Sfetcu, Gabriela Pricop, Teodora Danțiș, Silviu Panaete. Fiecare clasă participantă a avut la dispoziție 10 minute pentru a-și prezenta afișul, o temă sau un studiu de caz dintre cele puse la dispozitie organizatori – „Educația și fetele”, „Educația și dizabilitatea”, „Educație și terorosm”, „Educația în România”, „Educația și situațiile de urgență”, „Copiii seropozitivi și educația”, „Abandonul școlar”. În intervențiile lor, elevii și reprezentanții celor două ONG-uri au subliniat importanța școlii și a educației în viața copiilor. 
 Primarul Iulian Nica a afirmat că educația le oferă copiilor posibilitatea de a intra într-un sistem de valori cu ajutorul cărora pot să-și formeze o imagine de ansamblu despre lume, despre viață și, mai ales, despre profesiile pe care le vor alege. „Pentru Primăria Orașului Panciu, educația reprezintă un domeniu prioritar. Orice copil are dreptul la educație și consider că este de datoria noastră să le oferim copiilor noștri cele mai bune condiții de studiu. În ultimii 15 ani, am investit în reabilitarea și modernizarea tuturor instituțiilor de învățământ – fie care ne referim la grădinițe, școli sau licee. Toate acestea au fost dotate cu mobilier nou, beneficiază de bază materială corespunzătoare și de centrale termice branșate la rețeaua de gaze naturale. Cea mai recentă investiție în învățământ este „EDU PANCIU”, proiectul datorită căruia Liceul Teoretic „Ioan Slavici” va avea 16 laboratoare moderne, o bibliotecă multimedia și un observator astronomic. Aceste investiții sunt tot atâtea argumente prin intermediul cărora administrația publică locală încurajează copiii să aleagă școala și, totodată, să-i convingă pe părinți să-și trimită copiii la școală”, a declarat Iulian Nica.
 Acesta s-a referit și la eforturile depuse de administrația locală, alături de instituțiile de învățământ și de ONG-urile din orașul Panciu, pentru prevenirea abandonului școlar. „Încercăm să prevenim acest fenomen și să venim, în permanență, în sprijinul copiilor defavorizați. La fiecare început de an școlar, Primăria Orașului Panciu oferă gratuit, tuturor elevilor și preșcolarilor un pachet de rechizite. Sprijinim instituțiile de învățământ și ONG-urile din oraș la toate campaniile și programele educative care au ca obiectiv prevenirea și limitarea abandonului școlar. Și, tot pentru a preveni abandonul școlar, Primăria Orașului Panciu va pune și bazele unui after-school, care va fi realizat, printr-un proiect de investiții, începând cu vara acestui an”, a mai spus primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here