GALERIE FOTO: „Uniriştii“ primesc finanţare de la Google
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: „Uniriştii“ primesc finanţare de la Google
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

   Colegiul Naţional „Unirea“ din Focşani este singura unitate de învăţământ din România selectată în cadrul proiectului Google RISE Awards, finanţat de compania Google. Peste 800 de proiecte educaţionale din întreaga lume au fost înscrise, iar în urma analizei acestora au fost declarate câştigătoare 30, unul singur din România, respectiv cel depus de Colegiul Naţional „Unirea“ din Focşani.  
   Proiectul iniţiat de echipa uniristă, în parteneriat cu „Asociaţia Uniriştii”, îşi propune să înfiinţeze o şcoală de creatori de lecţii video pentru calculatoare, tablete şi telefoane mobile, în domenii legate de matematică, informatică, fizică, chimie şi biologie. Echipe de elevi şi profesori de la „Unirea“ vor învăţa să creeze scenarii, să filmeze, să editeze un film, realizând momente video de 3-10 minute, ce pot veni ulterior în sprijinul predării sau învăţării. În acest proiect, Colegiul are ca parteneri Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu şi şcolile gimnaziale din Jariştea şi Vulturu, dar şi compania Intuitext, alături de portalul www.didactic.ro 
   Partenerii vor lucra sau vor colabora la realizarea acestui proiect pe tot parcursul anului 2013. Este vorba de peste 270 de elevi şi 30 de profesori. „Intenţionăm să alcătuim o arhivă de peste 100 de filme/momente cu caracter educaţional, prin contribuţia echipelor de elevi şi profesori implicaţi în proiect”, transmit reprezentanţii Colegiului „Unirea” într-un comunicat de presă. 
   În cadrul proiectului LessonsOnDemand – Lecţii la cerere, se vor organiza în luna mai un seminar şi o premiere a filmelor educaţionale realizate. La seminar vor participa profesori, elevi, ingineri Google, invitaţi ai universităţilor şi colegiilor din ţară. În iunie, doi reprezentanţi ai proiectului vor fi prezenţi la Londra, la sediul Google, la un seminar despre educaţie prin ştiinţă şi programare. 
   Proiectul va fi lansat oficial la Colegiul Naţional „Unirea“ joi, la ora 12.30. Beneficiarii acestui proiect vor primi echipamente video şi IT, pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor. Proiectul RISE (Roots in Science and Engineering) doreşte să ajute elevii de pretutindeni în abordarea şi înţelegerea ştiinţelor exacte şi a bazelor programării. Acest proiect este o nouă provocare pentru profesorii şi elevii „unirişti“ care continuă proiectul IT&Science Caravan, desfăşurat în urmă cu doi ani în câteva şcoli rurale, finanţat tot de Google RISE Awards. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Interviu

GALERIE FOTO: Interviu cu deputata Rodica Boboc. „Am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan“
Rodica Boboc este o doamnă prin definiţie. Elegantă, inteligentă, ambiţioasă, sensibilă, perseverentă şi cerebrală. Prenumele Rodica poate că nu a fost ales întâmplător, pentru că el semnifică „autoritate, ambiţie şi cu aptitudinea de a acumula o anumită cantitate de putere, fiind activă şi foarte capabilă să îşi asume responsabilitatea.

POZA ZILEI

Mama, vine Moșu’ sau Iepurașu’?

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost