GALERIE FOTO: Tinerii din Focşani au scris ”Earth Hour” cu lumânări aprinse în Piaţa Unirii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Tinerii din Focşani au scris ”Earth Hour” cu lumânări aprinse în Piaţa Unirii
GALERIE FOTO:    Tinerii din Focşani au scris ”Earth Hour” cu lumânări aprinse în Piaţa Unirii
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

   Piaţa Unirii şi Bulevardul Unirii din Focşani au fost cufundate în beznă timp de o oră, sâmbătă seară, între orele 20.30-21.30, cu ocazia evenimentului ”Ora Pământului” – Earth Hour 2013. Pe un vânt tăios, câteva zeci de tineri s-au adunat lângă monumentul din centrul pieţei, apoi pe esplanada din faţa palatului administrativ, pentru a atrage atenţia aspura consumului raţional de energie electrică. Tinerii au aprins lumânări de tip candelă, pentru a nu fi stinse de vânt, şi au scris din ele ”Earth Hour 2013”. O parte dintre cei prezenţi au purtat şi torţe aprinse, oferite de Garnizoana Focşani.
   Deşi vremea nu a ţinut cu cei aproximativ 200 de participanţi, fiind foarte rece, atmosfera a fost încălzită de cântecele de tabără, la chitară şi de impulsul comun al tinerilor. ”Ne-am propus să tragem un semnal de alarmă pentru un consum raţional al resurselor. Vrem să îi implicăm pe cei tineri şi pe cei mai puţini tineri, pentru a le păsa mai mult de ceea ce se întâmplă în comunitate. Vrem ca acest eveniment să devină o tradiţie”, ne-a spus Dan Trofin, organizatorul acestei acţiuni. ”Ora Pământului înseamnă pentru mine o conştientizare a modului în care consumăm resursele Pământului. Adevărata putere stă în mâna noastră, a consumatorilor. Prin activităţile pe care le organizăm, dorim să contribuim la amplificarea spiritului civic al cetăţenilor municipiului Focşani”, ne-a zis şi Tudor Bezea, membru al Blogosferei Vrancea.
   Evenimentul a fost susţinut şi de o firmă privată care a donat 100 de lumânări, cu ajutorul cărora participanţii au scris ”Earth Hour 2013”. ”Pentru mine, Ora Pământului înseamnă un prilej de eliberare. Am încercat să creăm o atmosferă de tabără, văd că lumea a salutat activitatea noastră, în ciuda frigului. Cum şi noi avem nevoie de câte o pauză, trebuie să oferim şi Pământului o pauză. Consiliul Local al Tinerilor a primit o sponsorizare de 100 de lumânări, din partea firmei UMO Serv”, a precizat Sergiu Mocanu, primarul tinerilor din Focşani. 
    ”Ora Pământului” a fost un eveniment organizat de Blogosfera Vrancea, cu ajutorul partenerilor: Primăria Focşani, Garnizoana Focşani, Consiliul Local al Tinerilor şi Prefectura Vrancea. ”Mă bucur că particip pentru prima oară la un astfel de eveniment. Sunt fericit că participanţii sunt într-o proporţie covârşitoare tineri şi foarte tineri. Vântul ne-a făcut destule probleme, dar perseverenţa lor a dus la un eveniment reuşit, o atmosferă foarte frumoasă”, ne-a declarat Tudorel Trofin, viceprimar al municipiului Focşani, care a purtat şi el o torţă aprinsă.

Şi Mărăşeştiul a stins lumina

   Membrii “Patrulei Ecologice”, în colaborare cu TNL Mărăşeşti, sprijiniţi de primarul Valerică Chitic şi deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca, au organizat sâmbătă, 23 martie, ”Ora Pământului” la Mărăşeşti. ”Activitatea a avut ca scop responsabilizarea cetăţenilor pentru o oră în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Neavând vremea de partea noastră, aceasta făcând practic imposibilă desfăşurarea programului în Parcul Civic, aşa cum se stabilise iniţial, acti-vitatea s-a realizat în cadrul Pieţei Agroalimentare”, ne-a transmis Anghel Ionuţ, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei TNL Mărăşeşti. La eveniment au participat circa 50 de persoane. Cei prezenţi au realizat o machetă a Mausoleului de la Mărăşeşti din candele şi au purtat câte o brăţară fosforescentă.

Lampioane înălţate pe cer, la Panciu


   Zeci de lampioane au fost înălţate pe cerul oraşului Panciu sâmbătă seară, la „Ora Pământului”. Evenimentul, organizat de Primărie, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” şi Clubul „EcoMed”, coordonat de profesorul Valeriu Bandrabur Jalbă, s-a desfăşurat în Parcul Central, pe esplanada din faţa fostului Magazin Universal. Începând cu orele 20.30, iluminatul public din localitate a fost oprit. Elevii celor două licee, împreună cu profesorii îndrumători, au aprins candele pe care, timp de 60 de minute, s-au străduit să le menţină aprinse, în pofida condiţiilor meteorologice potrivnice. În acelaşi interval orar, liceenii, împreună cu viceprimarul Iulian Nica, au aprins şi au lansat lampioane pe cer. „Semnificaţia sau, mai bine zis, mesajul lor este acela că păncenii se solidarizează cu locuitorii întregii planete care protejează mediul înconjurător”, a precizat Iulian Nica.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Bravo Sergiu! Esti un adevarat primar al tinerilor,iar noi,colegii si prietenii tai,te sustinem. Inca odata,FELICITARI!!!!!!

    DE colegul de clasa, postat pe 25-03-2013, la 18:22

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost