GALERIE FOTO : Șofer de autocar, prins băut la volan. Polițiștii i-au verificat, vineri, pe transportatorii de persoane

0
986


Polițiștii de la rutieră au organizat din nou filtre, vineri, în mai multe puncte de pe raza județului Vrancea. Au fost vizați și de această dată, la fel ca și săptămâna trecută, șoferii de pe mijloacele de transport public ce efectuează curse regulate sau ocazionale.
Vineri, începând cu ora 6.00 și până la 10.00, oamenii legii au reușit să controleze peste 160 de autovehicule, aplicând totodată 51 de sancțiuni contravenționale. „Pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate mijloace de transport public care efectuează curse regulate și ocazionale, astăzi (vineri-n.r.) între orele 06.00 – 10.00, la nivel județean au fost instituite puncte de control în care polițiștii rutieri au verificat legalitatea transportului de persoane, respectarea traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente, verificarea respectării capacității de transport, verificarea perioadelor de conducere și odihnă de către conducătorii auto și a existenței atestării metrologice a aparatului tahograf. În urma activităților desfășurate au fost controlate 163 de autovehicule, fiind aplicate 51 de sancțiuni contravenționale”, se arată în comunicatul emis de IPJ Vrancea.
Din cele 51 de sancțiuni, polițiștii susțin că 10 au fost aplicate pentru transportul în autovehicul a unui număr mai mare de persoane față de capacitatea mașinii, iar un bărbat de 47 de ani, care transporta persoane într-un autocar, a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice. „10 sancțiuni au fost aplicate pentru transport în autovehicul a unui număr de mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare. În cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 47 ani, care efectua transport de persoane cu un autocar și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat). De asemenea, polițiștii au mai depistat un bărbat de 46 ani care conducea un autotractor fără a putea justifica activitatea pe ultimele 28 de zile (nu a putut prezenta nicio diagrama înregistrată de aparatul tahograf), acesta fiind sancționat contravențional”, se specifică în același comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here