GALERIE FOTO: Senatorul Dumitrescu, la ceremonia de Comemorare a Victimelor Holocaustului
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Senatorul Dumitrescu, la ceremonia de Comemorare a Victimelor Holocaustului
GALERIE FOTO:   Senatorul Dumitrescu, la ceremonia de Comemorare a Victimelor Holocaustului
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

   Vicepreședintele Senatului României, senatorul Cristian Dumitrescu, a participat ieri, la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul memorial al Holocaustului, cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Senatorul Cristian Dumitrescu a subliniat semnificaţia deosebită a evenimentului şi necesitatea ca tinerele generaţii să cunoască şi să înţeleagă întregul adevăr, pentru a evita în viitor repetarea tragediilor trecutului. „Data de 9 octombrie a fost aleasă de țara noastră pentru a perpetua amintirea acelor orori, deoarece în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria, aflată atunci sub administrația României conduse de Ion Antonescu. Potrivit lui Elie Wiesel, laureatul premiului Nobel pentru Pace, evreii au fost abandonați atunci nu doar de concetățenii lor, ci și de judecători și instanțe, devenind victimele unui regim scelerat. Holocaustul este un cumplit moment de referință și le suntem datori celor care au trăit această imensă tragedie să împiedicăm, cu orice preț, ca așa ceva să nu mai fie posibil vreodată în lume. Nu trebuie să uităm niciodată că Holocaustul a ucis 7 milioane de evrei, dintre care 1,5 milioane de copii. De asemenea, unele estimări arată că aproximativ 180.000 de romi au fost exterminați, dintre care 36.000 în țara noastră“, a afirmat senatorul vrâncean. 
   Cristian Dumitrescu a precizat că este îngrijorător faptul că deși lucrurile par a intra pe un făgaș normal, în ultimii ani există o discriminare față de romi care se manifestă la cel mai înalt nivel. 
   La eveniment au participat preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Aurel Vainer, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, ambasadorii Statului Israel, al Germaniei şi Federaţiei Ruse. 


 

 

3 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • ....MA FOARTE...ABTIN!!!!!!

  DE stroe vasilica, postat pe 10-10-2013, la 08:49

 • ...Este, cumva, acelasi nenorocit („Javrel”) care punea numele socrului pe asa-zis bibliotecile publice ale comunelor Negrilesti (articol Monitorul: 29 mai 2013) si Paulesti (articol Monitorul: 27 noiembrie 2008) in complicitate cu hotii de primari care s-au inconjurat doar de-ai lor, intr-o organigrama supradimensionata...?! Desigur...!

  DE Porto Fel, postat pe 10-10-2013, la 11:11

 • PE MARTIRII COMUNISMULUI NU-I OMAGIAZA NIMENI! CINE A ADUS COMUNISMUL IN EUROPA DE EST? FIECARE PASARE PE LIMBA EI PIERE!

  DE ION SARACU, postat pe 10-10-2013, la 21:37

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL38
49
10
1
46
22

Extragerea noroc:  7741593

Harta Focsani
   

Actualitatea

Elev al Liceului Pedagogic, bătut în incinta unității; părinții vor să o reclame pe directoare la Consiliul pentru Combaterea Discriminării
Un elev de clasa a IX-a, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani, a fost bătut în incinta unității de învățământ, în cursul zilei de marți, 12 decembrie, incidentul având loc într-o pauză.

POZA ZILEI

Iarna a venit în zona de munte a Vrancei

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost