GALERIE FOTO: O centrală Ariston pentru un tânăr cu handicap din Focșani

0
861


Cătălin Prună, în vârstă de 32 de ani, din Focșani, încadrat în gradul grav de handicap, a primit o centrală termică din partea Companiei Ariston Thermo România, aceasta fiind singura dintre firmele cărora tânărul s-a adresat și care a și răspuns, făcându-i mult necesara donație. Cătălin este unul din cazurile grave aflate în evidențele Serviciului Public Local de Asistență Socială (SPLAS) Focșani, instituție care a făcut tot posibilul să-l ajute. Potrivit celor spuse de reprezentanții acestui Serviciu, tânărul, al cărui singur venit este indemnizația de handicap, are nevoie de condiții speciale de ambient pentru realizarea igienei personale. El poartă în permanență un corset din cauza problemelor pe care le are la coloană. Singura ființă care îl sprijină în viața de zi cu zi este mama lui, ale cărei venituri sunt de asemenea modeste. 
Pentru că apartamentul în care cei doi locuiesc a rămas singurul din bloc nedebranșat de la sistemul centralizat, au fost nevoiți să plătească sume foarte mari la întreținere, lor fiindu-le trecute toate pierderile la apă caldă și căldură. Lipsa de bani a fost motivul pentru care, deși s-au gândit să se debranșeze la rândul lor, nu au făcut-o: nu aveau ce să pună în loc, efectiv nu aveau bani să cumpere o centrală. Firma Ariston Thermo Romania le-a înțeles necazul, cei de acolo au fost receptivi la situația lor absolut dificilă și le-au dăruit centrala de care aveau nevoie, plus kit-ul de instalare.
     Compania Ariston Thermo Romania nu este la primul gest de generozitate îndreptat către vrânceni. În primăvara anului 2011, aceasta a mai donat două centrale termice pentru a asigura confortul copiilor de la cele două creșe din municipiu, care se aflau, în acel moment, în subordinea Serviciului Public Local de Asistență Socială. În toamna acestui an, Compania a decis sprijinirea unui caz social individual, iar SPLAS Focșani le-a înlesnit acest lucru. Astfel, Cătălin și mama sa vor avea, din această iarnă, apă caldă și căldură fără să mai fie nevoiți să plătească dintr-o amărâtă indemnizație de handicap și o pensie toate pierderile blocului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here