GALERIE FOTO: Flori în semn de recunoștință pentru ce a însemnat Regina Maria pentru Crucea Roșie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Flori în semn de recunoștință pentru ce a însemnat Regina Maria pentru Crucea Roșie
GALERIE FOTO:    Flori în semn de recunoștință pentru ce a însemnat Regina Maria pentru Crucea Roșie
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

În semn de recunoștință pentru ceea ce a însemnat Regina Maria pentru Crucea Roșie Română, un grup de voluntari ai filialei vrâncene a instituției de caritate au ținut să ofere, luni, reprezentanților familiei regale, care au poposit în Gara Focșani, un buchet discret de flori și câteva cuvinte scrise sub semnul sub care Reginei Maria îi plăcea să se pozeze: semnul Crucii Roșii. Grupul de tineri voluntari a fost însoțit de profesorul Lidia Boc, voluntar cu state vechi în organizația vrânceană. 
Ei au dorit, astfel, să aducă un omagiu celei care a a rămas în istorie ca model de generozitate, dăruire și sacrificiu, creând, în timpul Primului Război Mondial, un adevărat cult în jurul imaginii de „mamă a răniților”. „La aflarea veștii că trenul regal se va opri și în Focșani, voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea s-au mobilizat, pentru a participa la întâmpinarea Principesei Moștenitoare Margareta, în periplul pe care și l-au propus pentru a sărbători într-un mod inedit Ziua Națională a României. Gândul voluntarilor de Cruce Roșie Vrancea s-a întors cu 100 de ani înapoi, când s-au pus bazele acestei filiale, dată pe care de altfel am și sărbătorit-o anul acesta, gândindu-ne că Principesa Moștenitoare Margareta este strănepoata Reginei Maria, cea care a patronat pe timpul Primului Razboi Mondial Crucea Roșie Română, fiind alături, moral și fizic, de ostașii români, văduvele acestora și copiii orfani”, a declarat Lidia Boc.
    Regina Maria a depus Serviciul voluntar în slujba țării și a soldaților, pe front și în spitalele pentru răniți, în anii Primului Război Mondial, răsplătind eforturile personalului medical cu Ordinul sanitar „Crucea Regina Maria”. „Este suficient pentru a-i recunoaște rolul de lider al Crucii Roșii Române. Acțiunile umanitare  ale Reginei Maria, în timpul războiului, au avut rezultate remarcabile! La sfârșitul acestuia, în 1918, ea a ținut să spună: «Crucea Roșie este nădejdea tuturor, în timp de pace, ca și în timp de război, nu trebuie să piară. Cu toții, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu însuflețire, cu nesfârșită dragoste!»”, a transmis din Olanda, unde se află în vacanță, Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Presa din întreaga lume a relatat, în timpul Primului Război Mondial, modul în care Regina Maria își risca viața îmbărbătând ostașii suferinzi. Îmbrăcată în uniformă de soră medicală, ea trecea de la un spital la altul, neobosită, total dedicată salvării ostașilor, alinării suferinței lor, sădind în sufletele semenilor sămânța datoriei, omeniei, solidarității. Mai mult, ea a instituit, în 1917, Ordinul „Crucea Regina Maria”, ordin sanitar care se acorda, în semn de recunoștință, personalului medical și sanitar, precum și tuturor persoanelor care contribuiau la îngrijirea răniților și bolnavilor pe timp de război sau cu prilejul unor mari epidemii. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost