GALERIE FOTO: Deputatul Tîlvăr, prezent la Congresul Educaţiei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Deputatul Tîlvăr, prezent la Congresul Educaţiei
Voteaza :

Articolul a primit 14 voturi

   Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru  Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor, a participat la  Congresul Educaţiei, în perioada 14-15 iunie, ce s-a desfăşurat la Bucureşti.
   Deputatul vrâncean a declarat că evenimentul constituie, în opinia sa, o adevărată piatră de hotar pentru viitorul întregului sistem de învăţământ din ţara noastră.
   Angel Tîlvăr a susţinut că are mari aşteptări de la acest eveniment, poate cel mai important din istoria recentă a învăţământului naţional. „Încă din prima zi a lucrărilor congresului, mi-a făcut o deosebită plăcere să constat, pe lângă organizarea ireproşabilă, consistenţa apreciabilă a tematicii propuse spre dezbatere, începând de la problemele clasei pregătitoare şi terminând cu parteneriatele şcolare europene! În ceea ce mă priveşte, am ţinut să asigur atât organizatorii cât şi restul participanţilor că apreciez în mod deosebit iniţiativa desfăşurării unui for al educaţiei de o asemenea anvergură acum, la sfârşitul unui an şcolar (moment propice atât pentru o corectă evaluare, cât şi pentru o proiecţie eficientă a celui care urmează) şi am ţinut să subliniez, odată în plus, că mă număr printre cei care resping cu fermitate şi solid argumentat repetatele şi nedreptele afirmaţii aparţinând celor care cataloghează învăţământul românesc ca fiind unul neperformant, irelevant, mediocru, corupt ş.a.m.d.“, a spus deputatul vrâncean.
   Angel Tîlvăr a susţinut că este împotriva perpetuării obsedante a unor afirmaţii preluate total necritic din raportul Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul educaţiei şi cercetării, observaţii discutabile, care au stat la baza generării uneia dintre cele mai controversate şi contestate legi din domeniul educaţiei, Legea nr. 1/2011. „Din acest motiv, consider că Guvernul României, prin intermediul ministerului de resort şi Parlamentul României, prin comisiile de specialitate are datoria prioritară de a oferi sistemului naţional de învăţământ un nou fundament legislativ, ca o premisă necesară, chiar dacă nu suficientă, pentru modernizarea învăţământului românesc. Nu în ultimul rând, am ţinut să subliniez faptul că, în opinia mea, acest Congres al Educaţiei nu reprezintă doar un eveniment pasager, el constituind un veritabil instrument de lucru“, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.
   Acesta crede că „prea mult timp educaţia a fost un subiect politic“, iar reforma în educaţie trebuie făcută pornind de la expertiza celor care profesează în acest domeniu, de la realităţile cu care se confruntă părinţii, de la viitorul pe care trebuie să îl creioneze educaţia elevilor şi studenţilor. „Ştim că în educaţie schimbările structurale necesită timp şi angajamente care depăşesc, de regulă, orizontul unui ciclu electoral. Este motivul pentru care abordările trebuie să fie pe de o parte consecvente, concentrate şi energice, iar pe de altă parte să nu fie partizane sau neproductive“, a încheiat deputatul. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost