GALERIE FOTO: Copiii din Bordeştii de Jos au fost împărtăşiţi la şcoală

4
1158


   Copiii din Bordeștii de Jos au fost împărtășiți de parohul satului, părintele Cristinel Muscalu, în cadrul activităților extrașcolare care se desfășoară în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Planul inițial era acela de a merge cu toți copiii la biserică, dar din cauza ploii și a vremii urâte și din dorința de a-i proteja pe cei mici, părintele a mers el în intâmpinarea acestora, în sălile de clasă.
Primii vizitați au fost prichindeii de la grădiniță, care au primit câteva povețe de la preot. Cei mici au primit lumânări, apoi au rostit rugăciuni și au fost împărtășiți. La școala primară, parohul a continuat cu spovedirea celor mici, care mai apoi au fost împărtășiți. „Am profitat de acest proiect educațional pentru a-i apropia mai mult pe cei mici de cele sfinte, ascultând în acest fel în primul rând de porunca Mântuitorului Hristos care ne învață: lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor. Împărtășirea acestor mici vlăstare ale bisericii noastre a fost posibilă și datorită faptului că ne aflăm în perioada de post de dinaintea Paștelui, iar în acest sens, cei mai mari dintre ei au fost îndemnați să țină câteva zile de post. Le mulțumesc părinților care au fost receptivi și cadrelor didactice Anicuța Rotaru, Rodica Bobeică și Camelia Chioveanu care s-au implicat în mod direct în acest proiect și cu care avem o colaborare foarte bună”, a spus părintele Cristinel Muscalu.
   La final, elevii au primit din partea preotului câte o iconiță, reprezentând scena Adormirii Maicii Domnului, hramul bisericii din sat. „În numele copiilor și al părintilor, îi mulțumim și noi părintelui că a făcut efortul de a fi alături de noi. Derularea acestui program educațional are ca plan îndemnul să fim mai buni, iar prin cuvintele frumoase pe care le-a rostit părintele, suntem convinși că au ajuns la inimile copiilor și astfel, urmându-le, vor fi și ei mai bun”, a spus învățătoarea Rodica Bobeică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here