GALERIE FOTO: Copiii din Bordeştii de Jos au fost împărtăşiţi la şcoală
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Copiii din Bordeştii de Jos au fost împărtăşiţi la şcoală
GALERIE FOTO:    Copiii din Bordeştii de Jos au fost împărtăşiţi la şcoală
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

   Copiii din Bordeştii de Jos au fost împărtăşiţi de parohul satului, părintele Cristinel Muscalu, în cadrul activităţilor extraşcolare care se desfăşoară în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Planul iniţial era acela de a merge cu toţi copiii la biserică, dar din cauza ploii şi a vremii urâte şi din dorinţa de a-i proteja pe cei mici, părintele a mers el în intâmpinarea acestora, în sălile de clasă.
Primii vizitaţi au fost prichindeii de la grădiniţă, care au primit câteva poveţe de la preot. Cei mici au primit lumânări, apoi au rostit rugăciuni şi au fost împărtăşiţi. La şcoala primară, parohul a continuat cu spovedirea celor mici, care mai apoi au fost împărtăşiţi. „Am profitat de acest proiect educaţional pentru a-i apropia mai mult pe cei mici de cele sfinte, ascultând în acest fel în primul rând de porunca Mântuitorului Hristos care ne învaţă: lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor. Împărtăşirea acestor mici vlăstare ale bisericii noastre a fost posibilă şi datorită faptului că ne aflăm în perioada de post de dinaintea Paştelui, iar în acest sens, cei mai mari dintre ei au fost îndemnaţi să ţină câteva zile de post. Le mulţumesc părinţilor care au fost receptivi şi cadrelor didactice Anicuţa Rotaru, Rodica Bobeică şi Camelia Chioveanu care s-au implicat în mod direct în acest proiect şi cu care avem o colaborare foarte bună”, a spus părintele Cristinel Muscalu.
   La final, elevii au primit din partea preotului câte o iconiţă, reprezentând scena Adormirii Maicii Domnului, hramul bisericii din sat. „În numele copiilor şi al părintilor, îi mulţumim şi noi părintelui că a făcut efortul de a fi alături de noi. Derularea acestui program educaţional are ca plan îndemnul să fim mai buni, iar prin cuvintele frumoase pe care le-a rostit părintele, suntem convinşi că au ajuns la inimile copiilor şi astfel, urmându-le, vor fi şi ei mai bun”, a spus învăţătoarea Rodica Bobeică.


 

 

4 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Niste ingeri micuti! Ce frumosi sunt!

  DE pr, postat pe 05-04-2013, la 06:42

 • Ceva constructiv si de folos atat pentru copii, dar indirect si pentru preot si cadrele didactice! Bun. Bv!

  DE no: 152, postat pe 05-04-2013, la 06:51

 • Asta inseamna jertfa parinte, sa lucrezi in ogorul Domnului "cu timp si fara timp". Pe calea asta au scapat de o datorie si acei parinti care nu i-ar fi dus pe copii la biserica nici macar in saptamana mare la impartasit.

  DE glauko, postat pe 05-04-2013, la 07:00

 • vezi link extern: http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/scoala-altfel-cu-hristos-la-bordestii-de-jos-vrancea

  DE *, postat pe 05-04-2013, la 07:38

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost