Fundaţia „Cartea Călătoare” face „Cursuri accesibile pentru studenţii nevăzători”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Fundaţia „Cartea Călătoare” face „Cursuri accesibile pentru studenţii nevăzători”
Fundaţia „Cartea Călătoare” face „Cursuri accesibile pentru studenţii nevăzători”
Voteaza :

Articolul a primit 7 voturi

       Fundaţia „Cartea Călătoare” din Focşani lansează, astăzi, proiectul „Cursuri accesibile pentru studenţii nevăzători”, realizat cu sprijinul Fundaţiei Orange România, în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea din Oradea. Evenimentul va fi găzduit de Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, la Centrul de Asistenţă în Domeniul Tehnologiilor de Acces pentru Persoane cu Deficienţe de Vedere, cu începere de la ora 12. „Proiectul este finanţat de Fundaţia Orange, prin programul „Lumea prin culoare şi sunet”, cu suma de 45.300 Euro. Durata de derulare a proiectului este de un an şi are ca obiectiv principal încurajarea accesului nevăzătorilor la învăţământul superior şi creşterea şanselor de absolvire pentru studenţii cu deficienţe de vedere. Un alt scop major al proiectului este acela de a asigura condiţii similare de studiu cu cele ale studenţilor văzători astfel încât să aibă şanse egale de integrare pe piaţa muncii. Obiectivele proiectului constau în crearea a şase centre de accesibilizare a informaţiilor în cadrul FCC şi în cele cinci universităţi partenere. Centrele vor produce cursuri şi cărţi accesibile pentru studenţii cu deficienţe de vedere”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacţiei noastre. 
 În cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente şi softuri asistive prin care vor fi sprijiniţi 20 de studenţi cu deficienţe de vedere. Centrele ce vor fi create vor acorda instruire în utilizare IT&C, asistenţă tehnică şi servicii de accesibilizare tuturor studenţilor cu deficienţe de vedere din cele cinci universităţi partenere.
        „De peste 16 ani, Fundaţia „Cartea Călătoare” din Focşani facilitează accesul nemijlocit la informare, instruire şi angajare pentru persoanele cu deficienţe de vedere şi creşterea gradului de integrare socială a acestora cu ajutorul tehnologiilor moderne de acces. Fundaţia popularizează în rândul nevăzătorilor români cele mai noi metode şi echipamente de acces la informaţie, facilitează procurarea acestor echipamente şi acordă asistenţă pentru utilizarea lor. De asemenea, produce materialele necesare instruirii nevăzătorilor pentru a utiliza cât mai eficient noile tehnologii de acces”, se detaliază în comunicatul de presă.  
 La rândul său, Fundaţia Orange se situează în centrul acţiunilor filantropice corporative şi al politicii de responsabilitate socială ale Orange România. Proiectele filantropice reprezintă o modalitate de a demonstra şi de a pune în practică valorile brandului Orange. Ţintele principale vizate de Fundaţia Orange sunt detectarea şi tratamentul precoce al deficienţelor de auz în încercarea de a limita consecinţele dizabi-lităţilor respective, integrarea persoanelor cu deficienţe de văz, de vorbire şi de auz în comunitate facilitând accesul acestora la educaţie, la cultură şi la sănătate.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost