Fotbal: Componenţii „Generaţiei de Aur” au început antrenamentele pentru meciul cu „Legendele Barcelonei”

0
432


    Foștii fotbaliști ai echipei naționale a României, componenți ai „Generației de Aur”, au început antrenamentele pentru meciul demonstrativ cu „Legendele Barcelonei”, eveniment din cadrul Sports Festival care se va desfășura la 16 iunie pe Cluj Arena, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES. Gheorghe Popescu, Ionuț Lupescu, Bogdan Stelea, Florin Prunea, Gheorghe Mihali și Costel Gâlcă, urmăriți de pe margine de Adrian Ilie, au făcut o oră de mișcare pentru a reintra în ritm și a ajunge în formă pentru partida contra unor foști fotbaliști precum Abidal, Edmilson sau Sony Andersson.
    Ionuț Lupescu a declarat că încearcă să reintre puțin în formă pentru a nu dezamăgi spectatorii care vor veni la meci. „A fost foarte greu antrenamentul, dar plăcut. Trebuie să tragem un pic de noi, să ieșim din zona de  confort.  Încercăm să ne prezentăm cât se poate, să fim decenți, să nu dezamăgim. Adi Ilie arată foarte bine, e slab, face antrenamente zilnic, ne bazăm pe el, pe Costel, pe cei mai tineri”, a menționat Lupescu.
    Fostul portar Bogdan Stelea a recunoscut că îi este dor de atmosfera de la echipa națională. „Am transpirat bine, n-am mai făcut antrenament pe teren de 2-3 ani, este foarte greu, dar cu mingea este altceva. Mi-era dor de echipa națională , am mai văzut imagini din perioada aceea, le trăiesc cu nostalgie… mi se face dor de atmosfera de atunci. Trebuie să ne bucurăm de momentele pe care le avem acum, cu astfel de evenimente”, a afirmat el.
    La rândul său, Florin Prunea promite spectacol pe Cluj Arena la meciul contra „Legendelor Barcelonei”. „Unii dintre noi sunt în formă decentă, Adi Ilie, Gâlcă, Popescu, dar sigur că sunt și probleme, cum sunt eu, Lupescu, Stelică – și mă miră, lui cred că-i va lua cel mai mult să-și revină. De abia așteptam să ne vedem, aștept și întâlnirea cu suporterii pentru că sunt convins că lumea la Cluj ne așteaptă. Va fi un spectacol de neuitat, cum n-a mai fost. Vor fi cu siguranță parade ca în tinerețe, astea nu se uită, nu ți le ia nimeni” a adăugat fostul portar al „Generației de Aur”.
    Meciul cu „Barca Legends”, din cadrul de la Sports Festival, este penultimul meci al „Generației de Aur”, a anunțat Gheorghe Popescu. „Nu mai merg motoarele cum o făceau odată. Ne-am apucat serios de antrenamente acum tocmai să fim în formă la meciul de la Cluj, de pe 16 iunie. Fotbaliștii Barcelonei se antrenează de trei ori pe săptămână, trebuie să fim și noi în formă. Va fi un eveniment în care iubitorii fotbalului vor vedea la lucru unii dintre cei mai importanți jucători pe care echipa națională a României i-a avut și câțiva dintre fotbaliștii care au făcut performanță la nivel european cu Barcelona, au câștigat titluri, Liga Campionilor, sunt campioni mondiali. Cel mai mult contează că vom aduna pentru prima dată la echipa națională pe toți cei care au jucat pentru tricolor în 1990, 1994 și 1998. Sper ca fanii să rămână cu imaginea noastră de atunci, când făceam performanță. Nu vor mai avea multe ocazii să vadă la lucru Generația de Aur. Aceasta va fi, cred, penultima dată când vom fi toți pe teren. În toamnă sau la anul încercăm să facem un meci de retragere a Generației de Aur”, a afirmat Popescu, fost căpitan al primei reprezentative.
    Pe lângă meciul „Generația de Aur” – „Barca Legends”, spectatorii prezenți la Sports Festival vor avea ocazia să asiste la partide demonstrative la alte discipline, să intre în contact cu marii campioni ai României și să practice gratuit sport în locațiile special amenajate. Peste 20 de sporturi se vor regăsi în cadrul festivalului, pentru toate categoriile de vârstă, printre care se numără fotbal, tenis, handbal, baschet, volei pe plajă, tenis de masă, golf, oină și atletism. Bilete la Sports Festival se comercializează cu prețuri între 50 și 150 lei și pot fi achiziționate online de pe bilete.ro și entertix.ro, direct de la Casieria Sălii Polivalente din Cluj-Napoca și din rețeaua bilete.ro de pe întreg cuprinsul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here