Fotbal - CM 2018: Mondialul din Rusia va fi cel mai bun din istorie, afirmă Infantino
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Fotbal - CM 2018: Mondialul din Rusia va fi cel mai bun din istorie, afirmă Infantino
Fotbal - CM 2018: Mondialul din Rusia va fi cel mai bun din istorie, afirmă Infantino
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a afirmat, cu o zi înaintea startului Cupei Mondiale 2018, că turneul final din Rusia va fi "cel mai bun din istorie" şi a subliniat că instanţa conducătoare a fotbalului era "moartă" în momentul numirii sale, iar acum "este o organizaţie vie", care şi-a recăpătat "speranţa", informează agenţia EFE. "Rusia are reputaţia de a nu fi cucerit niciodată Cupa Mondială. Vestea este că, începând de mâine, fotbalul va cuceri Rusia. Primul meci pe stadionul Lujniki şi în restul lumii. Începând de mâine şi pentru destul timp. Sunt convins că va fi cel mai bun Mondial din istorie", a declarat Infantino. În timpul intervenţiei sale din deschiderea celui de-al 68-lea Congres al FIFA, care are loc la Moscova, Infantino s-a referit la schimbările pe care le-a experimentat organizaţia de la debutul etapei sale ca preşedinte, în urmă cu peste doi ani, precum şi la reformele introduse în structurile de conducere. "Pe 26 februarie, FIFA era o organizaţie care, din punct de vedere clinic, era moartă. Astăzi este o organizaţie vie, care şi-a regăsit speranţa şi are o viziune pentru viitor. Reformele pentru o bună guvernanţă au fost decisive pentru ca FIFA să devină o federaţie prosperă. Principiile de bună guvernanţă au fost decisive pentru ca FIFA să fie resuscitată", a spus Infantino. Limitarea la trei mandate prezidenţiale de patru ani, încorporarea de membri independenţi în comisii, "cu personalităţi de o integritate incontestabilă" şi noua structură, cu un departament de conformitate independent, au fost câteva dintre aspectele evidenţiate de preşedintele FIFA.
    "Am introdus o transparenţă totală în fluxul monetar. Toată lumea ştie de unde vine fiecare franc, fiecare euro şi fiecare dolar şi unde se va opri. Au fost introduse teste de adecvare. Doar 20 de la sută dintre propuneri nu au fost acceptate", a mai spus Infantino. Conducătorul Federaţiei internaţionale a apărat, totodată, existenţa "unui sistem solid pentru alegerea gazdei Cupei Mondiale" şi a semnalat publicarea "informării domnului Garcia, care timp de trei sau patru ani a fost secretă", făcând aluzie la documentul privind investigaţia în legătură cu procesul de desemnare a gazdelor Cupelor Mondiale, care a avut loc în 2010, şi care în etapa anterioară a FIFA nu fusese publicat integra. "Sunt foarte mândru că am făcut din FIFA o organizaţie democratică", a subliniat Gianni Infantino, în deschiderea Congresului care urmează să aleagă gazda Cupei Mondiale de fotbal din anul 2026, pentru care există două candidaturi, una a Marocului şi cealaltă comună, depusă de SUA, Canada şi Mexic.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost