Fonduri europene de peste jumătate de miliard de euro pentru proiecte de integrare profesională a șomerilor și a tinerilor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Fonduri europene de peste jumătate de miliard de euro pentru proiecte de integrare profesională a șomerilor și a tinerilor
Fonduri europene de peste jumătate de miliard de euro pentru proiecte de integrare profesională a șomerilor și a tinerilor
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE, a lansat cinci ghiduri de finanțare în valoare totală de 551 de milioane de euro pentru proiecte care vizează reducerea șomajului și creșterea ocupării, în special în rândul tinerilor, se arată într-un comunicat remis luni.
Conform sursei citate, cele cinci apeluri de proiecte, cu finanțare din Programul Operațional Capital Uman (POCU), vizează inserția în piața muncii a tinerilor NEETs (persoane între 15 și 24 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează niciun program educațional sau de formare) și a celorlalte categorii de șomeri și persoane inactive. "Este cel mai mare pachet de măsuri finanțat din fonduri europene destinat șomerilor, inclusiv tinerilor NEETs, și îmbunătățirii situației de pe piața muncii din România. Sprijinim în același timp și angajatorii, și pe cei care doresc să-și găsească un loc de muncă, oferind stimulente care să-i pună în valoare pe tineri, o resursă valoroasă a României", a afirmat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.
Cererile de proiecte pentru sprijinirea tinerilor NEETs au o valoare totală de 254 milioane de euro. Astfel, 94 milioane de euro sunt alocați pentru sprijinirea inserției pe piața muncii a tinerilor NEETs șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității romă ("Viitor pentru tineri NEETs II") din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, București-Ilfov. Totodată, 57 milioane de euro sunt alocați pentru sprijinirea inserției pe piața muncii a tinerilor NEETs șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității romă ("Viitor pentru tineri NEETs I") din regiunile Centru, Sud-Est și Sud Muntenia, în timp ce 103 milioane de euro sunt pentru "Scheme naționale — programe de ucenicie și stagii I pentru tinerii NEETs din regiunile Centru, Sud-Est și Sud Muntenia".
Apelurile care vizează celelalte categorii de șomeri și persoane inactive au o valoare totală de 297 milioane de euro, din care: 206 milioane de euro pentru "Scheme naționale — programe de ucenicie și stagii pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural"; 91 milioane de euro pentru "Subvenționarea locurilor de muncă și acordarea de prime de mobilitate pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural" (prima de încadrare, prima de instalare, prima de relocare, prima de activare).
Pot depune cereri de finanțare în cadrul apelurilor Viitor pentru tineri NEETs I și II, începând cu 15 noiembrie și până în 17 ianuarie 2018, furnizori autorizați de formare profesională a adulților, furnizori acreditați de servicii specializate pentru stimularea ocupării, centre autorizate de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale, organizații sindicale, ONG-uri, întreprinderi sociale de inserție, organizații de tineret legal constituite, angajatori, camere de comerț și industrie.
Pentru celelalte apeluri de proiecte, organizația care poate depune cereri de finanțare este ANOFM, începând cu 10 noiembrie și până în 28 decembrie, pentru "Scheme naționale — programe de ucenicie și stagii I pentru tinerii NEETs din regiunile Centru, Sud-Est și Sud Muntenia", respectiv până în 30 iulie 2018 în cazul apelurilor "Scheme naționale — programe de ucenicie și stagii pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural" și "Subvenționarea locurilor de muncă și acordarea de prime de mobilitate pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural". 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost