Focşăneancă percheziționată într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul“; ea ar fi ajutat la colectarea banilor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Focşăneancă percheziționată într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul“; ea ar fi ajutat la colectarea banilor
Focşăneancă percheziționată într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul“; ea ar fi ajutat la colectarea banilor
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

O focşăneancă în vârstă de aproximativ 35 de ani s-a trezit ieri dimineaţă cu poliţia la uşă. Femeia era vizată într-un dosar de înşelăciune prin cunoscuta metodă “accidentul”, dosar instrumentat de poliţiştii din cadrul IPJ Prahova. Oamenii legii au făcut în total 11 percheziţii în acest dosar, una dintre acestea fiind în Vrancea, mai exact într-un imobil de pe raza municipiului Focşani. În activitatea desfăşurată pe raza judeţului Vrancea, poliţiştii prahoveni au fost sprijiniţi de colegii lor de la Poliţia Municipiului Focşani.
Potrivit unor surse, focşăneanca a fost dusă cu mandat în judeţul Prahova pentru a fi audiată. Anchetatorii luau în calul, aseară, posibilitatea reţinerii femeii. Se pare că ea îl ajuta pe un bărbat aflat după gratii să adune banii câştigaţi din înşelăciuni.
    Victimele din acest dosar sunt din judeţele Prahova, Arad, Huneoara, Iaşi şi Timiş. Anchetatorii vorbesc de sume cuprinse între 5.000 şi 50.000 lei, bani înmânaţi de păgubiţi escrocilor. “La data de 18 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române efectuează 11 percheziţii la persoane bănuite de comiterea mai multor înşelăciuni. Descinderile au loc în judeţele Prahova, Brăila, Dâmboviţa, Vrancea şi Iaşi, la activităţi participând şi jandarmi.
Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie-aprilie 2018, cei în cauză ar fi determinat părţile vătămate să le remită sume de bani, sub pretextul faptului că persoane apropiate ar fi provocat accidente rutiere grave, banii fiind necesari pentru acoperirea unor intervenţii medicale de urgenţă sau pentru unele servicii de procedură judiciară. Astfel, până la acest moment, au fost identificate 13 persoane vătămate, domiciliate în judeţele Prahova, Arad, Hunedoara, Iaşi şi Timiş, care ar fi înmânat celor implicaţi sume cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei. 10 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri”
, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
Metoda “Accidentul” a făcut mii de victime în toată ţara şi inclusiv în judeţul nostru. Deşi sunt câţiva ani de când se vorbeşte despre ea şi despre modul de acţiune al escrocilor, încă mai există persoane care în momentul în care primesc un astfel de telefon, prin care sunt anunţate că cineva drag lor are o problemă, trimit bani fără să se gândească şi fără să verifice informaţia, cel mai uşor fiind să sune persoana despre care se spune că are un necaz.
Este recomandat ca în cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi spun că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională. Recomandat este să verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune.
De reţinut este faptul că oricine poate fi victima unui accident rutier dar, într-un moment ca acesta, urgenţa este cea medicală, nicidecum aspectele financiare.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost