Firmele sunt obligate să colecteze separat mai multe categorii de deșeuri
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Firmele sunt obligate să colecteze separat mai multe categorii de deșeuri
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Firmele sunt obligate să colecteze separat mai multe categorii de deșeuri pentru a respecta obligațiile de mediu. Noua prevedere legislativă impune obligații noi în special pentru producătorii și deținătorii de deșeuri. Astfel, legea stabilește că, „pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare, producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri sunt obligaţi să colecteze separat cel puţin următoarele categorii de deşeuri: hârtie, metal, plastic şi sticlă”. Deșeurile trebuie transportate numai la instalaţii autorizate pentru efectuarea operaţiunilor de sortare, tratare, reciclare şi depozitare”. Noua lege a intrat în vigoare de săptămâna trecută și modifică legea 211 din 2011. Obiectivul este de a evita generarea de deșeuri și utilizarea acestora ca resurse de către operatorii de salubritate și firmele de profil. „Legea va conduce la aplicarea și în România a principiului „plăteşte pentru cât arunci” de către autorităţile publice locale şi introduce obligaţii etapizate privind nivelul de pregătire pentru reutilizare, reciclare şi alte operaţiuni de valorificare materială, inclusiv operaţiuni de umplere, rambleiere, care utilizează deşeuri pentru a înlocui alte materiale, ale persoanelor juridice pe numele cărora sunt emise autorizaţiile de construcţie sau demolări. Introducerea instrumentului „plătești cât arunci” nu presupune o taxă suplimentară cetățeanului ci, dimpotrivă, oferă posibilitatea de a plăti mai puțin gestionarea deșeurilor iar impactul va fi unul pozitiv - scăderea cantităților de deșeuri duse la depozitare”, arată Ministerul Mediului.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost