Firmele sunt obligate să colecteze separat mai multe categorii de deșeuri
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Firmele sunt obligate să colecteze separat mai multe categorii de deșeuri
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Firmele sunt obligate să colecteze separat mai multe categorii de deșeuri pentru a respecta obligațiile de mediu. Noua prevedere legislativă impune obligații noi în special pentru producătorii și deținătorii de deșeuri. Astfel, legea stabilește că, „pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare, producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri sunt obligaţi să colecteze separat cel puţin următoarele categorii de deşeuri: hârtie, metal, plastic şi sticlă”. Deșeurile trebuie transportate numai la instalaţii autorizate pentru efectuarea operaţiunilor de sortare, tratare, reciclare şi depozitare”. Noua lege a intrat în vigoare de săptămâna trecută și modifică legea 211 din 2011. Obiectivul este de a evita generarea de deșeuri și utilizarea acestora ca resurse de către operatorii de salubritate și firmele de profil. „Legea va conduce la aplicarea și în România a principiului „plăteşte pentru cât arunci” de către autorităţile publice locale şi introduce obligaţii etapizate privind nivelul de pregătire pentru reutilizare, reciclare şi alte operaţiuni de valorificare materială, inclusiv operaţiuni de umplere, rambleiere, care utilizează deşeuri pentru a înlocui alte materiale, ale persoanelor juridice pe numele cărora sunt emise autorizaţiile de construcţie sau demolări. Introducerea instrumentului „plătești cât arunci” nu presupune o taxă suplimentară cetățeanului ci, dimpotrivă, oferă posibilitatea de a plăti mai puțin gestionarea deșeurilor iar impactul va fi unul pozitiv - scăderea cantităților de deșeuri duse la depozitare”, arată Ministerul Mediului.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
7
14
44
27
45
4

Extragerea noroc:  5744661

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO şi GALERIE FOTO:Bărbat OMORÂT de colegul de salon, în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean; criminalul are 17 ani
Un bărbat din Ciușlea, comuna Garoafa, și-a găsit sfârșitul în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani.

POZA ZILEI

Tradiție și modernitate

SECVENTA ZILEI

Plimbare

SONDAJ DE OPINIE

Social

Unde veți petrece vacanța de vară?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost