Finanţare de până la 20.000 de dolari pentru Întreprinderi Sociale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Finanţare de până la 20.000 de dolari pentru Întreprinderi Sociale
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

   Organizaţiile non-guvernamentale, persoane fizice şi juridice din judeţul nostru care sunt motivate să dezvolte, cu sprijinul NESsT, o întreprindere socială cu impact în domeniul incluziunii pe piaţa muncii, a surselor de venit sustenabile sau al tehnologiilor cu impact social îşi pot depune proiectele până pe data de 7 iulie a.c., informaţii suplimentare putând fi obţinute la adresa www.nesst.org/romania şi la numărul de telefon 0356.711.711. 
   Acest lucru este posibil ca urmare a lansării celei de-a IV-a Competiţii NESsT pentru Întreprinderi Sociale, organizată de către Fundaţia NESsT România, în parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation şi cu susţinerea Citi România. Obiectivul competiţiei este de a susţine dezvoltarea întreprinderilor sociale din România. „În fiecare dintre comunităţile în care trăim există atât probleme sociale, cât şi potenţialul comunităţii de a le rezolva pe termen lung, cu resurse proprii. Cu această convingere, Fundaţia NESsT România îi invită pe toţi cei interesaţi să lanseze sau să extindă o întreprindere socială, să îşi înscrie ideea de afacere cu impact social pozitiv în Competiţia NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013. Juriul format din specialişti NESsT şi profesionişti din mediul de afaceri va selecta în jur de 12 aplicanţi. Aceştia vor beneficia, timp de 7 luni, de o serie de workshopuri susţinute de către Fundaţia NESsT, workshopuri în cadrul cărora concurenţii vor învăţa, pas cu pas, toate instrumentele necesare dezvoltării ideii lor de întreprindere socială, de la cercetarea de piaţă la întocmirea planului de afaceri. La finalul acestei perioade  de planificare, NESsT va premia cele mai bune planuri de afaceri cu câte un grant de investiţie valorând între 10.000 dolari şi 20.000 dolari”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacţiei noastre.
   NESsT defineşte întreprinderea socială drept o afacere concepută pentru a rezolva o problemă socială critică într-un mod sustenabil financiar. Întreprinderile sociale pot fi înfiinţate şi conduse atât de ONG-uri, cât şi de persoane fizice sau diferite tipuri de persoane juridice, toate având în comun obiectivul principal de a aduce un impact social pozitiv şi de a fi sustenabile financiar. „Fundaţia Cartea Călătoare, tot o întreprindere socială susţinută de NESsT România, produce cărţi audio în format DAISY (Digital Accessible Information System), o tehnologie accesibilizată ce oferă persoanelor cu deficienţe de vedere oportunitatea de a se bucura de lectură ca orice alt cititor. (...) Domeniul întreprinderilor sociale, deşi unul încă tânăr în România, are capacitatea de a rezolva pro-bleme sociale grave şi de a crea locuri de muncă acolo unde este mai mare nevoie de ele”, se detaliază în comunicat.
 Comunicatul integral îl puteţi citi AICI.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost