Film pentru nevăzători, la Secția pentru Copii și Tineret
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Film pentru nevăzători, la Secția pentru Copii și Tineret
Biblioteca Judeţeană
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

   Fundația „Cartea Călătoare” din Focșani invită nevăzătorii astăzi, de la ora 15.00, să vizioneze încă un film accesibilizat în cadrul proiectului „Caravana cinematografică pentru nevăzători”, proiect derulat în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, cu sprijinul Fundației Orange România. Este vorba de filmul „Despre oameni și melci”, în regia lui Tudor Giugiu, cu Andi Vasluianu, Monica Bârlădeanu şi Dorel Vişan în rolurile principale. 
   Evenimentul va fi găzduit de Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și dorește să marcheze Ziua Bastonului Alb. „În fiecare an, la nivel mondial, în data de 15 octombrie se sărbătoreşte Ziua Bastonului Alb. Bastonul alb este nu numai un instrument care permite dobândirea independenţei de mişcare pentru persoanele cu deficienţe de vedere, ci şi un simbol care îi reprezintă. Cu acest prilej, Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu filialele Asociaţiei Nevazătorilor din România, organizează, în perioada 11-18 octombrie, proiecţii de filme accesibilizate pentru nevăzători. Până în prezent, Fundația «Cartea Călătoare» a accesibilizat 19 filme românești și străine”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Descrierea audio prin care filmele devin accesibile nevăzătorilor constă într-o serie de explicații suplimentare foarte importante pentru înțelegerea cu adevărat a acțiunii filmului de către aceștia. Între replicile actorilor sunt descrise decorurile, gesturile actorilor, stările psihice indicate de mimica lor, cu ce sunt îmbrăcate personajele, poziţia personajelor în cadru, ordinea intrării lor, relaţiile dintre ele şi orice imagine fără de care înţelegerea filmului ar fi parţială. Explicaţiile sunt atent sincronizate cu filmul pentru a nu se suprapune peste replicile actorilor.
    La eveniment sunt invitați să participe atât nevăzători cât și văzători care doresc să experimenteze ceea ce multora li se poate părea o imposibilitate: cum se pot uita realmente cei fără lumina ochilor, la un film.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost