Film pentru nevăzători, la Secția pentru Copii și Tineret
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Film pentru nevăzători, la Secția pentru Copii și Tineret
Biblioteca Judeţeană
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

   Fundația „Cartea Călătoare” din Focșani invită nevăzătorii astăzi, de la ora 15.00, să vizioneze încă un film accesibilizat în cadrul proiectului „Caravana cinematografică pentru nevăzători”, proiect derulat în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, cu sprijinul Fundației Orange România. Este vorba de filmul „Despre oameni și melci”, în regia lui Tudor Giugiu, cu Andi Vasluianu, Monica Bârlădeanu şi Dorel Vişan în rolurile principale. 
   Evenimentul va fi găzduit de Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și dorește să marcheze Ziua Bastonului Alb. „În fiecare an, la nivel mondial, în data de 15 octombrie se sărbătoreşte Ziua Bastonului Alb. Bastonul alb este nu numai un instrument care permite dobândirea independenţei de mişcare pentru persoanele cu deficienţe de vedere, ci şi un simbol care îi reprezintă. Cu acest prilej, Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu filialele Asociaţiei Nevazătorilor din România, organizează, în perioada 11-18 octombrie, proiecţii de filme accesibilizate pentru nevăzători. Până în prezent, Fundația «Cartea Călătoare» a accesibilizat 19 filme românești și străine”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Descrierea audio prin care filmele devin accesibile nevăzătorilor constă într-o serie de explicații suplimentare foarte importante pentru înțelegerea cu adevărat a acțiunii filmului de către aceștia. Între replicile actorilor sunt descrise decorurile, gesturile actorilor, stările psihice indicate de mimica lor, cu ce sunt îmbrăcate personajele, poziţia personajelor în cadru, ordinea intrării lor, relaţiile dintre ele şi orice imagine fără de care înţelegerea filmului ar fi parţială. Explicaţiile sunt atent sincronizate cu filmul pentru a nu se suprapune peste replicile actorilor.
    La eveniment sunt invitați să participe atât nevăzători cât și văzători care doresc să experimenteze ceea ce multora li se poate părea o imposibilitate: cum se pot uita realmente cei fără lumina ochilor, la un film.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL38
49
10
1
46
22

Extragerea noroc:  7741593

Harta Focsani
   

Actualitatea

Elev al Liceului Pedagogic, bătut în incinta unității; părinții vor să o reclame pe directoare la Consiliul pentru Combaterea Discriminării
Un elev de clasa a IX-a, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani, a fost bătut în incinta unității de învățământ, în cursul zilei de marți, 12 decembrie, incidentul având loc într-o pauză.

POZA ZILEI

Iarna a venit în zona de munte a Vrancei

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost