Faringita: Cât de importantă este vizita la medic atunci când avem
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Faringita: Cât de importantă este vizita la medic atunci când avem
Faringita: Cât de importantă este vizita la medic atunci când avem
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Frecvent apar inflamații ale gâtului, în special la copii, dar și la adulți. Extrem de virulente și debutând de obicei cu tuse, cefalee, febră și dureri sau usturime de gât, afecțiunile căilor respiratorii superioare au frecvent simptome asemănătoare, ceea ce le face destul de dificil de diagnosticat. Datorită frecvenței ridicate a acestor boli, majoritatea oamenilor sunt tentați să se trateze singuri acasă, fără a solicita opinia unui specialist. Sunt frecvente situațiile în care pacieții apelează la antibiotice, considerând că acestea vindecă rapid orice boală. Ori adevărul nu este chiar acesta.

Iata ce spune medicul specialist  al Centrului Medical „DR FURTUNA DAN” (din București – n.r.), Dr. Curca Ana Maria:

    Sub sintagma "roșu în gât" sunt incluse mai multe afecțiuni ce prezintă simptome asemănătoare, dar care necesită tratamente diferite. Un element foarte important este agentul patogen care le generează și care poate fi de natură virală sau microbiană. Într-un fel se tratează o viroză, în alt fel o infecție bacteriană. În timp ce bacteriile sunt sensibile la antibiotice, în cazul virusurilor atibioticele nu au efect, în cel mai bun caz, dar există și situații în care ele fac mai mult rău. Tratarea infecțiilor virale cu antibiotic poate duce la mascarea simptomelor și mai departe la apariția unor complicații ale bolii.
Pe de altă parte, o afecțiune de natură bacteriană netratată corespunzator poate genera complicații locale, cu extensia la nivelul întregului tract respirator superioar dar și generale, ajungându-se astfel, de la un banal "roșu în gât"  la afecțiuni serioase ale inimii, rinichilor, ochilor sau articulațiilor.
    Doar medicul specialist poate stabili diagnosticul corect, pe baza examenului clinic, dublat de interpretarea analizelor de laborator. Este recomandat exudatul nazal și faringian, proceduri neinvazive, nedureroase, care se realizează rapid și ale căror rezultate pot fi interpretate în cel mai scurt timp. După stabilirea diagnosticului, în funcție de natura bolii, specialistul recomandă tratamentul potrivit. La infecțiile generate de virusuri, tratamentul vizează în principal manifestările asociate bolii și urmărește evitarea apariției complicațiilor. În această situație importantă este monitorizarea și controlul febrei, atenuarea senzației de durere și evitarea deshidratării.
    În cazul infecțiilor bacteriene, antibioticul este necesar, dar administrarea sa este bine să se inițieze în baza antibiogramei. Un antibiotic administrat greșit duce la scăderea eficienței sale și dezvoltarea unei rezistențe a organismului la antibiotic. Pentru a evita transformarea unui simplu "roșu în gât" într-o complicație gravă, apariția febrei, a durerilor în gât sau a dificultăților la înghițit sunt motive suficient de puternice pentru a cere sfatul medicului dumneavoastră.

Flavia Covaciu


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL46
22
47
43
27
28

Extragerea noroc:  9442301

Harta Focsani
   

Local

Un fond de investiții din Marea Britanie va construi un SPITAL în orașul Odobești
Orașul Odobești va avea o unitate spitalicească modernă, construită de un fond de investiții din Marea Britanie. Unitatea medicală va fi construită pe o suprafață de 6 hectare de teren, va avea 160 de paturi, iar personalul medical va fi format atât din români, cât şi medici de alte naţionalităţi.

POZA ZILEI

Soveja, Sursa foto: Marian Olteanu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost