Elveţia prelungeşte RESTRICŢIILE pentru români şi bulgari

0
530


Consiliul Federal Elvețian a decis, miercuri, să prelungească restricțiile pe piața muncii pentru români și bulgari, până la 31 mai 2016, potrivit unui comunicat al instituției. „Consiliul Federal a decis astăzi (miercuri – n.r.) să prelungească cu doi ani restricțiile temporare aplicate muncitorilor bulgari și români. Prioritatea acordată muncitorilor autohtoni, contingentele (acordarea unui număr limitat de permise de ședere – n.r.), precum și controlul asupra condițiilor de salarizare și de muncă sunt, prin urmare, menținute”, se arată în comunicatul Consiliului Federal. 
Potrivit sursei citate, prelungirea restricțiilor până la 31 mai 2016 se face „în virtutea protocolului II al Acordului privind libera circulație a persoanelor încheiat între Elveția și Uniunea Europeană. Acordul, care a intrat în vigoare la 1 iunie 2009, permite Elveției, la fel ca și statelor membre vechi ale UE, să restricționeze acccesul pe piața muncii timp de 7 ani” pentru noile intrate. Perioada de tranziție are trei etape. În ultima etapă, Elveția poate menține restricțiile doar în cazul în care există o perturbare gravă a pieței forței de muncă. 
Elveția a anunțat, la 30 aprilie, anularea restricțiilor pe piața muncii impuse etapizat, în 2012 și 2013, cetățenilor din 25 de state membre ale Uniunii Europene.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here