Elevii și polițiștii au discutat despre violența în școli

0
592


    Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat ieri, în parteneriat cu Primăria Popești, activități educativ preventive pe linia violenței în unitățile de învățământ.
    Elevii claselor 0-VIII din cadrul Școlii Gimnaziale „Prof.dr. gen. Gheorghe Zaharia” Popești au purtat discuții cu polițiștii și reprezentanții administrației publice locale, ocazie cu care cei mici au fost informați despre fenomenul violenței în unitățile de învățământ. De asemenea, s-au purtat discuții și despre măsuri de prevenire, supravegherea accesului în unitățile școlare și interzicerea pătrunderii persoanelor străine neînsoțite în timpul cursurilor ori în pauze, absenteismul și abandonul școlar, care vor fi în atenția polițiștilor de proximitate până la sfârșitul anului școlar, dar și despre prevenirea furturilor din buzunare, genți sau ghiozdane.
    Cu această ocazie, au fost prezentate și prioritățile Poliției Române pentru anul 2015, respectiv: prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor și prevenirea infracțiunilor de tâlhărie. „Discuțiile s-au desfășurat pe două ateliere, unul pentru clasele 0-IV și unul pentru clasele V-VIII, după care, la sediul Primăriei Popești a avut loc o întâlnire și cu o parte din părinții elevilor școlii mai sus menționate, cu scopul atragerii acestora alături de cadrele didactice și implicarea lor activă în supravegherea permanentă a copiilor. Activitățile organizate fac parte dintr-un proiect mai amplu, care se derulează sub egida UNICEF, la nivelul a patru localități din mediul rural, la nivelul comunei Popești activitățile fiind desfășurate sub coordonarea primăriei, de către d-na Diana Bratosin, asistent social în cadrul Primăriei Popești„, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here