Ești student? Iată cum poți obține un stagiu de practică la o bancă

3
6310


Studenții facultăților cu profil economic pot efectua stagiul de pregătire practică în cadrul unităților bancare. Unitățile de credit mari, cum sunt Banca Transilvania, BCR, Raiffeisen Bank, Unicredit Èširiac Bank, Bancpost, BRD acordă un interes deosebit stagiilor de practică, oferind studenților care frecventează o facultate cu profil economic, posibilitatea de a face practică în bancă. 
 La Banca Transilvania, un student poate face practică în bancă adresându-se cu o cerere directorului sucursalei. Pe lângă aceasta, trebuie să mai prezinte o copie a cărții de identitate și o adeverință care să-i ateste calitatea de student. „Primim studenți doritori să facă practică la noi. Trebuie să vină personal, să depună o cerere și să aducă adeverință de la facultate și copia buletinului de identitate. Stagiul de practică se va putea face începând cu luna septembrie”, au precizat reprezentații sucursalei Băncii Transilvania din Focșani.
 BCR primește studenți în practică pe perioada verii în funcție de numărul de locuri disponibile și de disponibilitatea personalului băncii. Astfel, studenții care doresc să efectueze stagiul de pregătire practică timp de 3 săptămâni în cadrul BCR, trebuie să depună un CV online pe site-ul băncii, urmând ca aceștia să primească un răspuns. „Doritorii pot să depună un CV online, către sediul central al băncii, iar de acolo sunt distribuiți la sucursalele băncii în funcție de locurile disponibile” susțin reprezentanții băncii. Pe lângă stagiul de practică, BCR-ul mai oferă studenților și posibilitatea obținerii unui job de vară în cadrul programului „Summer Job”, job plătit care se obține în urma unui concurs.
 Și Raiffeisen Bank are programe de practică destinate studenților sau masteranzilor care sunt interesați să dobândească o bază de cunoștințe practice în domeniul bancar. Pentru efectuarea unui stagiu de practică în unitățile Raiffeisen Bank din oraș, studenții pot aplica direct la sediile agențiilor unde vor să facă practica sau pot trimite CV-urile la adresa de e-mail practica@raiffeisen.ro, menționând orașul pentru care doresc să aplice. Aplicanții pot atașa la dosarul de candidatură orice documente care aduc informații suplimentare în evaluarea candidaturii (ex: diplome, atestate, etc). „Am avut o domnișoară studentă în practică. A venit două săptămâni, câteva ore pe zi și a stat pe lângă fiecare angajat să vadă care sunt sarcinile fiecăruia. La sfârșit a primit o adeverință care atestă efectuarea stagiului de pregătire în cadrul Raiffeisen Bank și calificativul obținut în urma efectuării acestuia” a precizat un reprezentant al băncii. 
 Stagii de practică pentru studenți are și Unicredit Èširiac Bank. Practica se efectuează la nivelul celor trei unități ale băncii, în Focșani și la Adjud. Informații despre aplicațiile studenților găsiți pe site-ul băncii la secțiunea „Carieră”. „Primim studenți în practică. În fiecare an am avut. Studenții care aplică sunt repartizați de către sediul central de la București. Aceștia vin cu o recomandare sau o temă de practică de la facultate și primesc informațiile necesare pentru rezolvarea temei respective” a spus un reprezentant al unității bancare.
 Aproape toate băncile din România acceptă ca studenții să-și desfășoare stagiile de practică, promovând activ programele pentru tinerii din facultățile cu profil economic pe paginile proprii de internet, la secțiunea Resurse umane sau Carieră. Aici, studenții pot găsi detalii despre desfășurarea programelor de practică, despre cerințele băncilor și despre cum pot fi integrați în astfel de programe.
 Dacă dorești să faci practică într-o bancă îți recomandăm să începi cu căutarea unui loc disponibil, să-ți pregătești argumentele pentru care dorești să realizezi stagiul de practică la bancă și foarte important să adopți o ținută business. În funcție de implicarea de care dai dovadă în perioada de practică și de rezultatele obținute, cu puțin noroc, poți primi chiar oferte de angajare din partea băncilor. În concluzie, stagiile de practică se pot dovedi și cea mai scurtă cale de a obține un job în industria bancară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here