Drapelul Batalionului 280 din Focşani, dus de militari pe jos până la Alba Iulia

2
1444


Drapelul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu”, unitate subordonată Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, va ajunge la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Drapelul va fi dus la destinație de militari, care vor parcurge distanța până la Alba Iulia pe jos.
    „În cadrul proiectului inițiat de grupul Invictus România, în parteneriat cu Asociația de Caritate din Armata României – Camarazii, «Steaua României», militari din cadrul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată «Căpitan Valter Mărăcineanu», unitate subordonată Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor», participă în ziua de 27 noiembrie, începând cu ora 07.30, pe itinerariul Focșani – Golești – Urechești – Dumbrăveni – R.M. Sărat – Mărăcineni – Buzău, la ștafeta prin care drapelul de identificare al batalionului va parcurge drumul către Alba Iulia. Desfășurat sub deviza «Pentru că putem! Pentru că Sacrificiul impune respect!», proiectul are ca scop general cultivarea respectului pentru veteranii de ieri și de astăzi și promovarea sportului ca element indispensabil calității vieții, iar în particular, vizează acumularea de fonduri pentru ca personalul rănit în teatrele de operații să poată participa la ediția viitoare a jocurilor paralimpice Invictus. Activitatea se înscrie în seria evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, care se vor desfășura la Alba-Iulia, acolo unde a avut loc Marea Unire de la 1918”, a precizat locotenent Cătălina Popa, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani.
    De 1 Decembrie, din toate colțurile țării, militari ai Armatei României, constituiți voluntar în echipe, își unesc eforturile pentru a desena, prin alergare, o stea pe harta României pentru veterani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here