Dosarul polițistului Danțiș, acuzat de fapte de corupție, amânat

2
1074


Dosarul în care subofițerul de poliție Emil Danțiș este cercetat pentru infracțiuni de corupție a avut, ieri, un nou termen de judecată. Instanța a amânat cauza pentru 1 septembrie. „Pentru lipsa casetelor solicitate de instanță prin adresa din 17.06.2015 – IPJ Vrancea – Serviciului Rutier, va amâna cauza și va acorda un nou termen de judecată”, se arată în soluția magistraților Tribunalului Vrancea.
    Polițistul, care și-a desfășurat activitatea la Secția de Poliție Rurală Vidra, a fost trimis în judecată la finele anului trecut pentru infracțiuni de corupție. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea a trei infracțiuni, respectiv luare de mită, abuz în serviciu și fals. Faptele datează din decembrie 2013.
    Potrivit rechizitoriului, polițistul a oprit în trafic pe DN 2 D, la Tichiriș, comuna Vidra, un autovehicul care nu era înmatriculat. A întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii și l-a chemat pe șofer a doua zi la postul de poliție din localitate pentru a preda permisul de conducere. Când s-au întâlnit la post, polițistul i-a cerut denunțătorului bani, pentru el și colegii săi, doi la număr, cu care se afla în serviciu la momentul constatării infracțiunii. Omul i-a dat 600 de lei, după cum ne-au spus sursele noastre, și urma să-i mai ducă și lemne. 
După ce a primit banii, pe care nu i-a împărțit cu ai săi colegi, pentru că aceștia habar nu aveau despre „tranzacție”, Emil Danțiș ar fi falsificat raportul de constatare, pe care nu l-a înregistrat. Așa se face că șoferul a rămas în posesia permisului, iar pe numele său nu a fost întocmit dosar. Mai avea de primit lemnele, dar pentru că denunțătorul nu i le-a mai adus, omul legii ar fi început să-l șicaneze. A suportat cât a suportat, după care șoferul a făcut denunțul.
     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here