Discuții despre tradițiile de Crăciun între elevi de la Țifești și colegi de-ai lor din Lituania
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Discuții despre tradițiile de Crăciun între elevi de la Țifești și colegi de-ai lor din Lituania
Discuții despre tradițiile de Crăciun între elevi de la Țifești și colegi de-ai lor din Lituania
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Elevii Școlii Gimnaziale din Țifești au discutat cu colegii lor din Lituania despre tradițiile de Crăciun, în cadrul unei videoconferințe care a avut loc chiar de Moș Nicolae, când se dă oficial startul sărbătorilor de iarnă. La videoconferință au participat elevii din Țifești care fac parte din grupul Erasmus+ și colegii lor lituanieni. Această videoconferință a făcut parte din agenda activităților din cadrul proiectului Erasmus + cu titlul “Social InclusionBy Volunteer And Entrepreneur Activities”.
Elevii din cele două țări și-au pus întrebări unii altora legate de împodobitul bradului, despre mâncarea tradițională de Crăciun, dar și despre colindat. S-a discutat despre Sfântul Nicolae, care este sărbatorit doar în România, nu și în Lituania. Elevii din România le-au spus colegilor lor ce cadouri le-a adus Moș Nicolae și ce semnificație are această sărbătoare. Apoi, elevii din cele două țări au făcut câte o prezentare power point despre tradițiile de Crăciun, fiecare vrând să își promoveze cât mai frumos țara. Datinile de Crăciun din țara oastră au fost promovate de elevii Ivan Angelo, Nistor Simona, Vișan Ancuța, Enescu Larisa, Olaru Cosmin și Lăutaru George, însoțiți de coordonatorul proiectului, profesorul Aura Robescu.
Menționăm faptul că la finalul lunii trecute, două echipe de elevi și profesori din Lituania și Italia au venit pentru o săptămână în România, la Țifești, în cadrul parteneriatului mai sus amintit. Următoarea conferință va fi cu colegii de la Instituto Compresivo 1 din  Italia. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost