Direcţia Silvică a cedat. Dă pădurea Comisiei Locale de la Mera
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Direcţia Silvică a cedat. Dă pădurea Comisiei Locale de la Mera
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

   Retrocedările de pădure la Mera vor fi trimise către Comisia Locală de fond funciar. Ţăranii de la Mera au venit din nou, ieri, la sediul Direcţiei Silvice Vrancea unde au discutat despre pădurea pe care trebuie să o primească în baza unor hotărâri judecătoreşti din 2010 şi 2011. Directorul Direcţiei Silvice, Lucian Zamfir, a spus că în urma discuţiilor s-a stabilit că va fi respectată procedura legală, iar suprafaţa de pădure va fi pusă la dispoziţia Comisiei Locale de fond funciar din Mera. „Suprafaţa de pădure va fi pusă la dispoziţie conform hotărârii judecătoreşti, va fi respectată procedura legală. Ulterior va fi responsabilitatea comisiei locale să întocmească anexa şi să facă punerea în posesie“, a afirmat directorul Lucian Zamfir.
    La Mera sunt 54 de persoana care ar trebui să primească pădure pentru care au hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, dar cu care nu au fost puşi în posesie de ani de zile. Scandalul retrocedărilor de pădure la Mera părea să se liniştească în urma unei verificări efectuate de Corpul de Control de la Ministerul Apelor şi Pădurilor. La câteva zile însă, o comisie a făcut o actualizare preliminară a anexei 37 şi a modificat suprafeţele pe care ar trebui să le primească unii mereni. Nemulţumiţi, oamenii au venit din nou la Prefectură şi au cerut să li se dea doar ceea ce li se cuvine şi să nu fie modificată anexa iniţială. Ţăranii au acuzat că modificarea anexei nu ar fi decât un subterfugiu pentru a li se mai face un dosar penal. În replică, autorităţile spun că anexa cu persoane şi suprafeţele care trebuie restituite, nu poate fi găsită în original.
    Reamintim că, la sfârşitul anului trecut, Corpul de Control de la Ministerul Afacerilor Interne a verificat retrocedările de la Mera unde ţăranii acuză că nu sunt puşi în posesie deşi au hotărâri definitive şi irevocabile încă din 2010 şi 2011. La finalul acţiunii a fost întocmit un proces verbal şi urmează să fie întocmită nota de control. Inspectorii Corpului de Control au constatat că deşi există sentinţe judecătoreşti referitoare la retrocedarea unei suprafeţe de 299 hectare de pădure, acest lucru nu a fost realizat până acum deoarece Direcţia Silvică a invocat existenţa unui dosar instrumentat de procurorii DNA referitor la falsuri în documentaţiile depuse pentru retrocedări de pădure la Mera. Inspectorii au constatat însă şi neconcordanţe la anexa 37 cu retrocedările, care conţinea mai multe modificări şi unde suprafeţele nu corespundeau mereu cu realitatea din teren. 

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost