Diplome de voluntari pentru cei care vor planta stejari, sâmbătă, în Parcul Memoriei Naționale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Diplome de voluntari pentru cei care vor planta stejari, sâmbătă, în Parcul Memoriei Naționale
Diplome de voluntari pentru cei care vor planta stejari, sâmbătă, în Parcul Memoriei Naționale
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Consiliul Județean Vrancea a anunțat că va oferi Diplome de voluntariat celor care vor participa sâmbătă la plantarea de stejari în Parcul Memoriei Naționale, acțiune care va începe la ora 10.00, la Mărășești. Diplomele vor fi transmise în format electronic. „Consiliul Județean Vrancea dorește să răsplătească implicarea voluntarilor în acest proiect simbolic de cinstire a eroilor și va oferi diplome de voluntariat tuturor participanților care se vor înscrie pe listele ce vor fi disponibile la locația de plantare. După încheierea campaniei, diplomele vor fi transmise în format electronic, pe email, tuturor voluntarilor înscriși la cortul Consiliului Județean Vrancea“, se arată într-un comunicat al administrației județene.
De asemenea, conducerea Consiliului Județean Vrancea vă reamintește că trebuie să fiți îmbrăcați și echipați corespunzător pentru acțiunea de plantare, care se va desfășura în câmp deschis. Trebuie să veniți cu hârleț/ lopată pentru săparea gropilor unde veți răsădi puieții. „Vă sfătuim să aveți în rucsac și o sticlă cu apă și un sandviș. Totodată, vă rugăm să consultați instrucțiunile de plantare, precum și instrucțiunile de securitate și sănătate în muncă privind activitatea de împăduriri, care vor fi afișate și la locația de plantare. Vă așteptăm cu drag!“, se arată în finalul comunicatului de presă.
De altfel, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean Vrancea de ieri, președintele instituției, Marian Oprișan, i-a invitat să participe la această acțiune și pe consilierii județeni, dar și pe familiile acestora. „Vreau să vă reamintesc că sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 10.00, va avea loc a doua campanie de plantare în cadrul proiectului «RoMândria – Stejarii României – Parcul  Memoriei Naționale – 100 de ani de istorie și demnitate», în cadrul căreia noi ne-am propus să plantăm 115 mii de puieți de stejar. Vă așteptăm și pe dumneavoastră și familiile dumneavoastră, echipați corespunzător și dotați cu hârleț și lopată, ca să facem o treabă meticuloasă“, a precizat Oprișan.
În această primăvară vor fi plantați 115.000 de puieți de stejar, pe o suprafață de 25 de hectare. „Președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, a transmis invitații de participare la acest eveniment Președintelui României - domnul Klaus Iohannis, Președintelui Senatului - domnul Călin Popescu Tăriceanu, Președintelui Camerei Deputaților - domnul Liviu Dragnea, Prim-ministrului României – doamna Viorica Dăncilă, precum și miniștrilor din Guvernul României“, se arată în același comunicat.
La prima campanie de plantare, care a avut loc în data de 18 noiembrie 2017, au participat aproximativ 8.000 de voluntari, care au plantat în doar trei ore 50.000 de puieți de stejari, pe o suprafață de 10 hectare, dând dovadă de o mobilizare extraordinară. „Din dorința de a onora memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, s-a născut ideea plantării unei păduri de stejari pe o suprafață de 75 ha, sub forma unui parc deschis publicului, în apropierea Mausoleului Mărășești. Fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va fi reprezentat în mod simbolic de câte unul din cei 350.000 de stejari care vor constitui Parcul Memoriei Naționale. Proiectul este etapizat până la sfârșitul acestui an, când România celebrează Centenarul Marii Unirii“, se mai arată în comunicatul administrației județene.
Consiliul Județean Vrancea este coordonatorul campaniei ”RoMândria – Stejarii României – Parcul Memoriei Naționale – 100 de ani de istorie și demnitate”, alături de postul de televiziune Antena 3, partener inițiator, și Ministerul Apărării Naționale, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, în calitate de parteneri.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost