Dezbateri publice, astăzi, despre viitorul iluminatului public, traseele mașinilor școală și creșterea animalelor de companie în Focșani
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Dezbateri publice, astăzi, despre viitorul iluminatului public, traseele mașinilor școală și creșterea animalelor de companie în Focșani
Dezbateri publice, astăzi, despre viitorul iluminatului public, traseele mașinilor școală și creșterea animalelor de companie în Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Primăria Focșani organizează, astăzi, două dezbateri publice privind viitorul serviciului de iluminat public al municipiului, modificări la străzile pe care pot circula mașinile școlilor de șoferi și la Normele privind condițiile de creștere și îngrijire a animalelor domestice și de companie în municipiu. Cele două dezbateri publice vor fi organizate de la orele 15, respectiv 16, în Sala de Consiliu a Primăriei Focșani.
    Prima dezbatere publică are ca obiect proiectele de act normativ referitoare la aprobarea reglementării circulației autovehiculelor ce aparțin școlilor de șoferi pe raza municipiului Focșani, pe perioada instruirii practice în vederea obținerii permisului de conducere, cel referitor la modificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului local al municipiului Focșani 100/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare și executare a serviciilor de transport în regim de taxi și în regim de închiriere pe raza municipiul Focșani, și cel referitor la Normele privind condițiile de creștere și îngrijire a animalelor domestice și de companie în municipiul Focșani. În cazul primului proiect este vorba despre modificări la traseele și intervalul orar în care pot circula mașinile școlilor de șoferi din municipiu. În principal sunt prevăzute restricții pentru circulația acestor mașini pe străzile din centrul municipiului în perioadele cu circulație intensivă când traficul rutier este foarte aglomerat. În cazul proiectului de modificare a Normelor privind condițiile de creștere și îngrijire a animalelor domestice și de companie în municipiul Focșani, sunt prevăzute restricții pentru locuitorii municipiului care vor să crească mai multe animale în apartamente, situație în care au nevoie de acordul vecinilor de bloc. De asemenea, sunt prevăzute condițiile în care pot fi crescute animalele domestice, precum vaci, porci sau găini în gospodăriile din municipiu.
    A doua dezbatere începe de la ora 16 și are ca obiect proiectul de act normativ pentru modificarea și completarea anexei la Hotărârea Consiliului local al municipiului Focșani 159 din 2017 privind aprobarea „Studiului de oportunitate privind delegarea de gestiune a serviciului de iluminat public din municipiul Focșani“. În cazul acestuia din urmă sunt aduse precizări asupra costurilor cu mentenanța iluminatului public, automatizarea punctului de aprindere și dispecerat, a iluminatului festiv. Astfel, valoarea totală a investiției pentru doi ani de zile este de 3,32 milioane lei, exclusiv TVA. Iluminatul festiv, cu instalațiile noi, este estimat la 1,2 milioane lei și 131 mii lei pentru instalațiile existente. Un milion de lei este mentenanța sistemului de iluminat public, 317 mii lei pentru automatizarea punctului de aprindere și dispecerat iar 579 mii lei pentru lucrări adiționale, precum avarii, stâlpi, probe funcționale. Discuțiile despre viitorul serviciului de iluminat public sunt necesare deoarece municipalitatea nu poate asigura, în primul rând, cheltuielile cu salarizarea electricienilor. Restricțiile de la salarizarea bugetarilor împiedică angajarea de oameni cu studii tehnice de specialitate, așa cum este nevoie la iluminatul public, unde salariile de la firmele private sunt foarte mari.

 

 

25 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Dar o dezbatere publica privind gropile din Focsani cand va fi??? In urma cu vreo 2 luni se anunta cu surle ai trimbite marea asfaltare de vreo 2 milioane de euro.. si nu vad urma de utilaj in aceasta comuna...Ori primaria s-a razgindit si alocheaza acei bani pe paranghelii si artificii??

  DE Groparul Focsanului, postat pe 19-06-2017, la 00:53

 • @Groparul Focsanului, dar dumneavoastra nu ati vazut ca s-au peticit gaurile pe Popa Sapca, Dornisoarei, etc. ? Ce doreati mai mult? Si eu am cazut in aceeasi capcana si am crezut inca o data (ultima data) minciunile acestor / acestui psd-ist. Marea asfaltare a acestor strazi s-a transformat in marea fasaiala, pardon marea peticeala...cu roaba. RUSINE domnule primar.

  DE Klaus, postat pe 19-06-2017, la 01:39

 • Are dreptate el Ulise,ca de aia l-ati internat cu forta la psihiatrie,ca spune adevarul!

  DE focsanean revoltat, postat pe 19-06-2017, la 06:29

 • Cu ani in urma sloganul PSD intr-o campanie electorala a fost "FAPTE NU VORBE",slogan care mie mi s-a parut foarte interesant. Daca aceast slogan electoral il coroboram cu declaratia d-nei fost ministru, Lia Olguta Vasiliu, care de la tribuna Parlamentului Romaniei a afirmat ca in "Guvernul Grindeanu au fost numai niste prosti",avem o imagine foarte clara a ceea ce inseamna Romania dupa 27 de ani de GUVERNARE SECURISTO-COMUNISTA. In opinia mea,faptul ca dl.primar Cristi Misaila organizeaza aceste dezbateri publice de care se face vorbire in prezentul articol, mi se pare un lucru foarte bun, in conditiile in care si eu am solicitat o intrevedere a d-lui primar Cristi Misaila cu BRANDUL-"ELEFANTUL de Focsani", ocazie cu care sa fie dezbatute PUBLIC problemele tehnico-economice de interes public sutinute de mine, unde in discutie este vorba de un PREJUDICIU de multe milioane de euro. In "eseul","ANALFABETISMUL FUNCTIOANL SI EFECTUL LUI NEFAST ASUPRA ROMANULUI DE BUNA CREDINTA",postat ieri,18.06.2017, pe blogul ulisegrosu.blogspot.com, am prezentat in ce consta cele doua "CIOCANE" in care am bagat "Sistemul din Provincia Europeana Vrancea",dar si un MESAJ PUBLIC adresat primarului Cristi Misaila. Din respectivul MESAJ PUBLIC,dl.primar Cristi Misaila ar trebui sa inteleaga ca nu este recomandat sa confunde dezbaterea PUBLICA a unor problme tehnico-economice, unde prejudiciul este de milioane de euro, cu spectacolul pentru PROSTIT PROSTII facut de Domnia Sa si deputatul PNL Ion Stefan, in spetza efectelor incendiului de la pensiunea("stabilimentul") Monte Carlo. Mi-ar placea ca "eseul" de care am amintit mai sus sa fie citit si de catre postacii "alfa","orion","piscot-cameleon","arkan nema ore" si "danb".De ce o astfel dorinta din partea mea? -a.-Postacul"orion"ar putea fi un angajat al SERVICIILOR, caruia i-am demonstrat SUPERIORITATEA PRINCIPIILOR codului se actiune "RUPERE de UTERE" fata de PRINCIPIILE predate la Academia Mihai Viteazu. -b.-Postacul"piscot-cameleon" a declarat ca este patron si are o firma de productie si una de consultanta, iar SEFA ii este d-na senator Sorina Placinta; -c.-Postacul "arkan-nema ore" ar putea fi profesor, deci INTELECTUAL si OM POLITIC. -d.-Postacul "danb" este un model tipic de mare SMARDOI din spatele calculatorului, dar la care distanta de la VORBE la FAPTE este foarte mare.

  DE Ulise Grosu, postat pe 19-06-2017, la 06:32

 • degeaba stabiliti traseele masinilor scoala...oricum nu le respecta nimeni.

  DE Al, postat pe 19-06-2017, la 06:39

 • Ulise,ia problema-n dinti si n-o lasa !!Rupe-i taica Ulise,rupe-i!!

  DE Bravos Ulise!!!, postat pe 19-06-2017, la 06:50

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost