Deputatul Tîlvăr: Muzeele, locuri ale dialogului paşnic
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Deputatul Tîlvăr: Muzeele, locuri ale dialogului paşnic
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Pe 18 mai, în fiecare an începând cu 1977, la Iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor, sunt celebrate muzeele din întreaga lume. Evenimentul în sine şi acţiunile prilejuite de acesta au menirea de a aduce în atenţia publicului importanţa pe care instituţiile muzeale o au în viaţa comunităţilor de diferite tipuri şi dimensiuni, în punerea în valoare a patrimoniului cultural, ca şi în consemnarea şi conservarea acelor repere, care constituie memoria noastră comună, atât de fragilă, dar atât de relevantă.
În acest an, tema aleasă, „Muzeele şi istoria controversată: spunând inefabilul în muzee“, este extrem de actuală. Ea ne permite să vedem muzeele într-o nouă lumină, aceea de locuri ale dialogului paşnic, în special atunci când este vorba despre subiecte provocatoare, despre momente controversate ale istoriei şi despre tabuuri care ne separă. „Prin intermediul muzeelor, dezbaterile din societate pot fi purtate în mod creativ, conducând la o mai bună înţelegere reciprocă şi, în final, la o viziune a viitorului care estompează faliile şi consolidează punţile dintre noi. Cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzeelor, doresc să îi felicit şi să le mulţumesc tuturor celor care îşi dedică efortul profesional muzeelor din România şi tezaurului inestimabil pe care acestea îl cuprind. De asemenea, îmi exprim speranţa că vom şti, ca stat şi ca naţiune, să apreciem acest tezaur, să încercăm să îl cunoaştem cu adevărat şi să îi acordăm importanţa pe care o merită, atât pentru noi, cei de astăzi, cât mai ales pentru generaţiile viitoare“, a precizat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • superficialitate mare , activitate zero ...

    DE focsanean, postat pe 19-05-2017, la 07:34

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost