De mâine încep testările elevilor de clasa a IV-a, în cadrul evaluărilor naționale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
De mâine încep testările elevilor de clasa a IV-a, în cadrul evaluărilor naționale
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

După ce elevii de clasa a II-a au spart gheața emoțiilor susținerii evaluărilor naționale, săptămâna aceasta a venit rândul elevilor de clasa a IV-a.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale (MEN), pe 15 mai va avea loc evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, la limba și literatura română, iar pe 16 mai testarea cunoștințelor la matematică. Lor le vor urma elevii claselor a VI-a, care  vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (clasele V-VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii). 
Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.
Precizăm că testele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și EN VI. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.
Părinții trebuie să știe că rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/ nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, decât la solicitarea expresă a părinților sau tutorilor. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/ reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.
Evaluarea Națională 2018 pentru clasa a VIII-a este mai elaborată, aceasta urmând să debuteze pe 11 iunie cu proba scrisa la Limba și Literatura Română. Urmează Matematica, pe 13 iunie, și Limba și literatura materna, pe 14 iunie. Rezultatele vor fi anunțate pe data de 19 iunie. În aceeași zi se pot depune și contestații. Înscrierile pentru Evaluarea Națională 2018 la clasa a VIII-a se fac în perioada 4 - 8 iunie. Amintim faptul că anul școlar pentru clasa a VIII-a se va încheia vineri, 8 iunie. Rezultatele de la evaluarea națională la clasa a VIII-a contează la admiterea la liceu.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost