Deţinut din Penitenciarul Focşani, judecat după ce a cerut taxă de protecţie unui coleg de celulă

0
2767


    Un tânăr de 21 de ani, din București, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și lovire sau alte violențe.
    Aflat în executarea unei pedepse în Penitenciarul Focșani, Ivan K. l-ar fi determinat pe un alt deținut, prin amenințare cu acte de violență, să îi dea diferite sume de bani. Potrivit anchetatorilor, persoana vătămată i-ar fi remis sumele de 200 și 160 lei în datele de 1 iulie 2016 și 11 iulie același an. De asemenea, în rechizitoriu se mai precizează că inculpatul a și lovit persoana vătămată, provocându-i acesteia leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
    Conform celor stabilite în urma anchetei, persoana vătămată și inculpatul au stat o vreme în aceeași celulă. Încă din prima zi, inculpatul i-ar fi adus la cunoștință părții vătămate că el este șeful celulei, cerându-i totodată și suma de 200 lei săptămânal ca să nu aibă probleme cu ceilalți deținuți și pentru a fi liniște în cameră.
    În rechizitoriu se arată că, de frică, persoana vătămată i-ar fi dat inculpatului suma de 200 lei pe data de 1 iulie 2016. În data de 11 iulie același an, partea vătamată i-a dat inculpatului doar 160 de lei pentru că atât a avut, aspect care l-a nemulțumit pe inculpat. Întrucât partea vătamată nu a făcut plata integral, a fost bătută de inculpat.
    În dosar au existat și reclamații de viol și agresiune sexuală, aspecte care nu s-au confirmat în urma anchetei. La audieri, inculpatul a spus despre sumele de bani pe care le-ar fi primit de la colegul de celulă că ar fi fost câștigate la jocuri de noroc. Dosarul a fost înregsitrat pe rolul Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here