Daruri pentru copii, la început de an școlar

3
699


La începutul fiecărui an școlar, parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei vin în sprijinul copiilor din familii defavorizate, oferindu-le ghiozdane, rechizite și alte materiale necesare pentru studiu. Astfel, duminică, 10 septembrie 2017, la Parohia Budișteni, Protoieria Buzău II, județul Buzău, lucrarea sfințitoare a Bisericii a fost îmbinată, în mod armonios, cu cea social-filantropică. După Sfânta Liturghie, 50 de copii au primit din partea Pr. Ionel Cristea rechizite școlare – caiete, vocabulare, creioane, culori, rigle, radiere și ascuțitoare.
Luni, 11 septembrie 2017, elevii de la clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale Pitulușa, comuna Broșteni, județul Vrancea, au primit daruri pentru noul an școlar. Pr. Gabriel Macovei, slujitor la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” și „Sfântul Ierarh Nectarie” din localitate, le-a oferit celor mai mici dintre școlari câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite. „Biserica alege să investească și în educația copiilor, pe lângă alte lucruri pe care le face în mod curent. Este un gest mic, dar cu semnificații mari. Este modul nostru de a ne arăta prețuirea și dragostea pe care le purtăm acestor copii, de a investi în educația lor, pentru a deveni buni creștini și buni români. Poate că unii dintre ei vor duce numele localității pe toate meridianele lumii, așa cum a făcut-o și cel al cărui nume îl poartă școala noastră: Academician Profesor Universitar Emerit Doctor Panaite C. Mazilu”, a declarat preotul paroh.
Cu acest prilej, părintele Gabriel Macovei i-a binecuvântat pe elevi și le-a urat mult succes în anul școlar care tocmai a început.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here