Cupoanele pentru alimente UE pot fi folosite după 16 noiembrie

4
1437


Vrâncenii care se încadrează în categoria beneficiarilor ajutoarelor alimentare trimise de Uniunea Europeană au început deja să primească, prin poștă, cupoanele în baza cărora se vor distribui anul acesta produsele. „Au început să vină la noi să întrebe când vor fi distribuite aceste ajutoare și ce să facă cu cupoanele. De aceea, îi anunțăm pe toți că distribuirea acestor alimente urmează să se facă după 16 noiembrie, la o dată care va fi anunțată”, a declarat Mihai Ciobotaru, directorul Serviciului Public Local de Asistență Socială (SPLAS) din cadrul Primăriei Focșani.   
 La nivel de țară, Guvernul a distribuit deja, prin poștă, 2,6 milioane cupoane pentru acordarea de ajutoare alimentare către persoanele defavorizate, care pot fi folosite după 16 noiembrie, după cum a anunțat premierul Victor Ponta. Cupoanele reprezintă o noutate introdusă în acest an, iar acestea au fost trimise prin poștă beneficiarilor începând cu data de 22 octombrie. Valoarea coșului de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este de aproximativ 128 lei și va fi oferit o singură dată pe an.
    O altă noutate o reprezintă faptul că începând din 2014 vor primi ajutoarele alimentare UE și beneficiarii de alocații pentru susținerea familiei. Alimente vor primi în continuare și următoarele categorii: familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat; șomerii care primesc o indemnizație lunară de până la 400 de lei, precum și cei care nu mai primesc această indemnizație; pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună; pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizației sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizate, adulți și copii; persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here