Crucea Roșie Română lansează Campania „Centrul E.G.A.L. pentru copii și tineri defavorizați din România”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Crucea Roșie Română lansează Campania „Centrul E.G.A.L. pentru copii și tineri defavorizați din România”
Crucea Roșie Română lansează Campania „Centrul E.G.A.L. pentru copii și tineri defavorizați din România”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Crucea Roșie Română lansează astăzi, la Gala Crucea Roșie Română, o campanie națională de strângere de fonduri pentru susținerea Centrelor E.G.A.L. pentru copii și tineri defavorizați din România. Campania umanitară lansată de Crucea Roșie Română este deschisă până la jumătatea lunii ianuarie 2018 și constă în colectă de fonduri prin SMS în valoare de 2 euro la 8839 în toate rețelele de telefonie mobilă (Vodafone, Orange, Telekom și Digi Mobil) sau prin donații online pe site-ul www.crucearosie.ro. Oricine poate contribui la viitorul copiilor nevoiași! Mai multe informații despre proiect, pe http://www.crucearosie.ro/proiecte/centrul-egal.html
    Evenimentul de lansare este realizat în parteneriat cu Televiziunea Națională și va fi difuzat pe canalele TVR 1 și TVR Internațional, astăzi, 8 decembrie, începând cu ora 21.00. Gazda evenimentului este Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române, iar momentele artistice sunt susținute, voluntar, de trupa Bere Gratis, Liviu Teodorescu, Alina Eremia, Ilinca și Alex Florea, Cobzality, Adda, Corina și Irina Rimes.
    Începând din 2014, Crucea Roșie Română a pus bazele a trei centre de zi în trei dintre cele mai sărace zone din țară: Botoșani, Craiova și Lupeni. În cei trei ani de proiect, 326 de copii au primit zilnic o masă caldă și ajutor la teme. De asemenea, 1638 de persoane (tineri și adulți) au beneficiat de sesiuni de dezvoltare a abilităților de viață. Proiectul a avut un impact major în viața beneficiarilor. Majoritatea acestor copiii au avut, pentru prima dată, acces la apă caldă curentă, condiții de igienă decente, au învățat să mănânce două feluri de mâncare la o masă, au învățat să-și imagineze propriul viitor, să comunice, să fie activi și să-și ofere contribuția. Părinții acestor copii simt ca au copiii protejați și supravegheați, timp în care ei își pot desfășura alte activități în beneficiul familiei. Părinții analfabeți nu se mai simt neputincioși în fața temelor școlare ale copiilor. În tot acest timp, prezența la școală și rezultatele școlare ale copiilor beneficiari s-au îmbunătățit considerabil. „Putem spune că am redat copilăria acestor copii și am oferit speranță unor părinți care nu-și imaginau că vor ieși vreodată din cercul vicios al sărăciei. Crucea Roșie Română nu a înființat trei centre de zi, ci a creat un model de incluziune socială pe care ne dorim și avem capacitatea să îl replicăm la nivel național”, a spus Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.
    Efortul financiar pentru continuarea acestui proiect, timp de un an, este de aproximativ 35 000 euro pentru fiecare centru. Pentru strângerea fondurilor necesare continuării proiectului, dar și pentru înființarea mai multor Centre E.G.A.L. pentru copii și tineri defavorizați, în alte zone sărace din România, Crucea Roșie Română lansează astăzi, campania națională de strângere de fonduri. „52,2% dintre copiii din România trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială; 29% dintre copiii din România suferă de privațiuni materiale severe; sute de mii de copii trăiesc, în fiecare zi, cu senzația de foame continuă și își ignoră stomacul gol în timpul orelor de curs; 18% dintre elevi renunţă la studii, în fiecare an, fără şansele unei integrări sănătoase în societate. Pentru copiii defavorizați, normalitatea înseamnă altceva decât știm noi. Pentru ei, normalitatea înseamnă să se culce flămânzi. Să învețe sau să citească în întuneric. Să se joace fără jucării. Să aibă o altfel de copilărie. Crucea Roșie Română lansează campania umanitară de strângere de fonduri pentru susținerea Centrelor E.G.A.L. pentru copii și tineri defavorizați din România”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Gala Crucii Roșii Române are onoarea de a avea prezenți reprezentanți ai Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, respectiv pe vice-președintele Federației și Președinte al Semilunei Roșii din Turcia, dr. Kerem Kînîk, directorul biroului regional Zona Europa al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie - dr. Simon Missiri, delegatul Regional pe Europa al Crucii Roșii Daneze, Christian Robdrup Johansen. La eveniment participă, de asemenea, Excelența Sa, Koray Ertaș - ambasadorul Republicii Turcia în România, Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne din România și vice-președinte al Crucii Roșii Române, Margareta Pâslaru și Mihaela Geoană – membrii de onoare ai Crucii Roșii Române, precum și directorul general al organizației, Ioan Silviu Lefter.              
    Evenimentul Gala Crucii Roșii Române este și cadrul în care este recunoscută public contribuția semnificativă a voluntarilor Crucii Roșii la activitatea desfășurată în acest an.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL38
49
10
1
46
22

Extragerea noroc:  7741593

Harta Focsani
   

Actualitatea

Elev al Liceului Pedagogic, bătut în incinta unității; părinții vor să o reclame pe directoare la Consiliul pentru Combaterea Discriminării
Un elev de clasa a IX-a, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani, a fost bătut în incinta unității de învățământ, în cursul zilei de marți, 12 decembrie, incidentul având loc într-o pauză.

POZA ZILEI

Iarna a venit în zona de munte a Vrancei

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost