CRIZĂ mare de personal! Șefii Poliției, Jandarmeriei și ISU Vrancea fac apel pentru înscrierea la școlile postliceale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
CRIZĂ mare de personal! Șefii Poliției, Jandarmeriei și ISU Vrancea fac apel pentru înscrierea la școlile postliceale
CRIZĂ mare de personal! Șefii Poliției, Jandarmeriei și ISU Vrancea fac apel pentru înscrierea la școlile postliceale
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Conducerile IPJ Vrancea, IJJ Vrancea și ISU Vrancea au susținut ieri, la sediul Instituției Prefectului, o conferința de presă privind admiterea în instituțiile de învățământ ale M.A.I. La conferință a luat parte și prefectul Sorin Hornea.
    Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, inspector-șef Remus Nica, a prezentat în cadrul conferinței condițiile de recrutare a candidaților pentru concursul de admitere la școlile postliceale de pregătire a agenților de poliție și a agenților de poliție de frontieră în sesiunea ianuarie 2018. Acesta a menționat că deficitul de personal din cadrul IPJ Vrancea se datorează pensionării din ultimii 2 ani a foarte multor polițiști cu experiență, la îndeplinirea vârstei și a condițiilor legale de pensie. Potrivit acestuia, în prezent, IPJ Vrancea are un deficit de personal de 29% în rândul ofițerilor de poliție și un deficit de 17% în rândul agenților de poliție. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a hotărât suplimentarea numărului de locuri la școlile de agenți de poliție în anul 2018 și organizarea unui concurs de admitere la școlile de agenți de poliție în sesiunea ianuarie 2018. Candidații care promovează examenul de admitere vor parcurge 1 an de studiu la unitatea de învățământ aleasă.
    Inspectoratul de Poliție al Judeţului Vrancea, prin intermediul Serviciului resurse umane, desfăşoară în această perioadă selecție de candidați pentru concursul de admitere la școlile postliceale de pregătire a agenților de poliție și a agenților de poliție de frontieră. Școlile de agenți de poliție pentru care au loc înscrieri în această perioadă sunt: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina; Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca; Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.
    Înscrierile au loc la sediul IPJ Vrancea din municipiul Focșani până la data de 5 decembrie 2017. Concursul de admitere va avea loc în perioada 15 – 19 ianuarie 2018 (probele sportive) și în data de 20 ianuarie 2018 proba scrisă. Examenul scris constă într-un test grilă de 90 de întrebări cu un singur răspuns corect, din care 60 întrebări din gramatica Limbii române și 30 de întrebări din gramatica unei limbi străine (Engleză sau Franceză).
    Numărul de locuri bugetate pentru aceste școli școlile postliceale pentru ianuarie 2018 sunt: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina - 1300 locuri; Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca - 300 locuri
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea  - 280 locuri. Locurile la instituțiile de învățământ postliceal sunt comune pentru femei și bărbați.
    Toate informațiile privind dosarul de concurs se regăsesc pe site-ul oficial al unităţii  - http://vn.politiaromana.ro. Candidații care se înscriu trebuie să se informeze zilnic de pe site-ul IPJ Vrancea despre modificările legate de concursul de admitere.
      Pentru a participa la  concursul de admitere și pentru a deveni polițiști, candidații trebuie: a. să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; b. să cunoască limba română scris şi vorbit; c. să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d. să fie apt din punct de vedere medical, fizic şi psihologic – pentru care se dau probe sportive și sunt examinați medical de medicul de unitate; e. să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; f. să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g. să aibă un comportament corespunzător în societate: să nu aibă antecedente penale, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată, nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizații cu caracter politic; h. să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară (șort și tricou cu mâneca scurtă); i. să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00 j. să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile; (Această condiție va fi eliminată în cel mai scurt timp, urmând a fi introdus un traseu aplicativ, prin modificarea O.M.A.I. 140/2016). k. să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.
    Dacă înscrierile au loc până la data de 5 decembrie 2017, dosarele complete cu actele care sunt prezentate pe site trebuie aduse la IPJ Vrancea – Serviciul resurse umane până la data de 28 decembrie 2017 (nicio zi în plus!).
     Șeful IPJ Vrancea, inspector-șef Remus Nica, a precizat că până la data de 9 noiembrie 2017 s-au înscris 120 de candidați ( 84 băieți și 36 fete) din care niciun candidat pe locurile minorităților naționale. „Urăm “Succes!” tuturor candidaților înscriși la acest concurs de admitere ! Relaţii suplimentare se pot obţine zilnic la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea – Serviciul resurse umane. Invităm cetățenii care îndeplinesc condițiile de admitere și care își doresc să devină polițist, o profesie respectată și onorabilă, să depună cereri de înscriere la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea”, a spus  șeful IPJ Vrancea, inspector-șef Remus Nica.
     
    Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, prin reprezentantul său locotenent-colonel Silviu Constantin Mocanu, inspector-șef, a prezentat în cadrul aceleiași conferințe de presă criteriile specifice recrutării candidaților pentru concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, Sesiunea ianuarie 2018. Acesta a precizat că există 300 de locuri pentru care doritorii pot candida.  275 dintre acestea sunt pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă;  25 de locuri sunt pentru maiștri militari auto. Durata studiilor postliceale este de 1 an.
          Cererile de înscriere la concursul de admitere se depun la sediul Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean, până la data de 5 decembrie 2017.
           Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii generale: - să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; - să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihologic; - să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs;  - să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; - să aibă un comportament corespunzător cerinţelor admise şi practicate în societate; - să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; - să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs;  - să aibă înălţimea minimum 1,70 m;  - să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; - să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; - să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ.
    Etapa I de selecţie constă în examinarea medicală și evaluarea psihologică. Examinarea medicală a candidaţilor se realizează la unităţile medicale teritoriale ale MAI şi constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale în vigoare. Aceasta se concretizează prin completarea fişei medicale de încadrare tip MAI.  Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la unităţile teritoriale care asigură recrutarea, de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu inspectoratele judeţene.
    Etapa a II-a de selecţie constă în  contravizita medicală; verificarea aptitudinilor fizice; proba de verificare a cunoştinţelor. Etapa a doua de selecţie (concursul de admitere) se desfăşoară în perioada 13-21 ianuarie 2018, potrivit calendarului admiterii, astfel: Contravizita medicală a candidaţilor la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează la sediul unităţii de învăţământ de către subcomisia medicală şi constă în evaluarea sumară a candidaţilor pe baza fişei medicale tip MAI, precum şi în verificarea îndeplinirii criteriului privind înălţimea minimă şi observarea directă a existenţei semnelor particulare sau tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară. Verificarea aptitudinilor fizice a candidaţilor se realizează conform probelor și baremelor stabilite pentru sesiunea de admitere. Proba de verificare a cunoştinţelor constă într-un test grilă, susținut în data de 20 ianuarie 2018, la disciplina matematică.
   
    Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea are un deficit de personal de 28 de subofiţeri. Locurile scoase la concurs sunt comune pentru bărbați și pentru femei. Data limită de depunere a dosarelor este aceeași la toate instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, și anume 5 decembrie, urmând ca examenele să fie susținute în perioada 13 ianuarie – 20 ianuarie. Un element de noutate este dublarea posturilor de admitere la școlile de subofițeri: dacă până acum erau  300, acum sunt disponibile 700.
         În ceea ce privește trecerea în rezervă a cadrelor din IJJ Vrancea, în anul 2017, acestea au fost în număr de 16. Locotenent-Colonel Dorel Iordache –prim adjunct al inspectorului-șef  al IJJ Vrancea a precizat că în prezent, la școlile de subofiţeri din  Drăgăşani şi Fălticeni, există un total de 21 de elevi recrutați de către inspectorat, din care 11 elevi sunt în anul I și 10 în anul 2, care vor absolvi în cursul lunii decembrie 2017. „Acum așteptăm și numărul de posturi care ne va fi repartizat la nivel de inspectorat, pentru a-i putea repartiza în funcție de nevoile pe care le avem la nivel județean.  În ceea ce priveste condiţiile de participare la concurs precum şi baremele pentru susţinerea examenelor acestea sunt afişate atat de site-ul nostru cât şi pe site-ul fiecarei şcoli de subofiţeri. În acest moment există în dezbatere publică un proiect de ordin pentru modificarea ordinului  referitor la susţinerea probelor fizice, iar în momentul în care va fi aprobat îl vom aduce la cunoştinţa persoanelor interesate atât pe site-ul nostru cât şi pe canalele social media ale instituţiei”, a mai precizat locotenent-colonel Dorel Iordache –prim adjunct al inspectorului-șef.
    Conform site-ului jandarmeriafalticeni.ro, pe durata şcolarizării, elevii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni beneficiază de „Şcolarizare gratuită în instituţia militară de învăţământ în care a fost declarat admis; Masă, cazare şi echipament gratuite; Asistenţă psihologică, medicală şi medicamente gratuite;
Transport gratuit la şi de la domiciliu pe durata vacanţelor;
Soldă lunară; Învoiri şi permisii.“. Cealaltă instituție de învățământ dedicată jandarmilor este Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica"- Drăgăşani (www.scoaladragasani.ro).
       


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost